Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 16. 05:12 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Péntek hajnalban nyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet, mindenhol megszűnik a csapadék, majd hajnalban ismét erős felhősödés kezdődik. Nyugaton már megélénkül a déli szél, -2 és +3°C közötti minimumokra számíthatunk. Napközben eleinte keleten még számíthatunk napsütésre, majd nyugat felől mindenhol beborul az ég. Délutántól egyre nagyobb területen várható kiadós eső, zápor. Megerősödik, gyakran viharossá fokozódik a déli szél, 4 és 10°C közé melegszik a levegő.

Szombatra virradóra a borult égből országos, kiadós csapadékra van kilátás: eleinte mindenhol esőre, az éjszaka második felében nyugat, északnyugat felől egyre többfelé havaseső, havazás válthatja fel az esőt, de ezzel együtt csökken a csapadék intenzitása. Megmaradó hótakaró elsősorban a hegyvidéki területeken alakulhat ki. A déli, délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul, sok helyen továbbra is erős, olykor viharos lökések kísérhetik, 0 és +4°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken a nap nagy részében melegfronti hatás fogja terhelni a szervezetünket. A borult, főként délutántól csapadékos időjárás következtében sokakon rossz hangulat uralkodhat el, de depressziós tünetek is előfordulhatnak. A koncentrációs képesség csökkenni fog, így a munka nehezebben mehet. A kellemetlen tünetek mérséklésére fogyasszunk el a nap folyamán 2-3 liter folyadékot és sok friss zöldséget, gyümölcsöt. Továbbá ingadozhat a vérnyomás és emelkedhet vér cukorszintje.

Közlekedésmeterológia

Pénteken kedvezőtlenek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei: délutántól egyre nagyobb területen kell számítani esőtől, záportól nedves, csúszós útszakaszokra, helyenként vízátfolyások keletkezhetnek. A megerősödő, időnként viharossá fokozódó szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!