Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 22. 13:10 | Szerző/forrás: delmagyar.hu/Bognár Krisztina

Szolidaritás: félretették a politikát a jótékonykodás kedvéért - LAPSZEMLE

Képgaléria
Szolidaritás: félretették a politikát a jótékonykodás kedvéért - LAPSZEMLE
A Szolidaritás mozgalom kecskeméti szervezete 45 kilogramm csirkehúsból vendégelte meg a rászorulókat. A politikai felhangtól mentes ebédosztás alkalmával arra hívták fel a figyelmet, hogy a kommunikáció hiánya miatt nem tudunk semmit ezekről az emberekről, és ezen változtatni kell.

- Nem vagyunk jobboldaliak, nem vagyunk baloldaliak: emberek vagyunk - mondta Balog Károly a Magyar Szolidaritás Mozgalom kecskeméti szervezetének vezetője a Karol Wojtyla Barátság Házban tartott ebédosztás alkalmával. A rászorulóknak ugyanis ezúttal a mozgalom egy tagja, Héjas János ajánlott fel 45 kilogramm csirkehúst, amiből a Barátság Ház udvarán főztek ízletes pörköltet.

Balog Károly a delmagyar.hu-nak azt is elmondta, a mozgalom nevéhez hűen cselekszenek, hiszen képmutatás lenne, ha nem segítenének embertársaikon. - A legnagyobb probléma, hogy nem beszélgetünk ezekkel az emberekkel. Elmegyünk mellettük az utcán, nekik pedig esélyük sincs, hogy „személyiséget" kapjanak: ők maradnak a hajléktalanok az utcán, akiknek néha dobunk egy kis aprót.

Az ételosztás előtt a mozgalom egy tagja, Hortobágyi István saját versével kedveskedett a megjelenteknek, ami láthatóan megérintette a nehéz sorsú vendégeket. Ezt bizonyítja az is, hogy többen köszönetüket fejezték ki felé. Egy nagymama velünk is megosztotta, hogy milyen életkörülmények között kénytelen élni. - Tizenhárom unokámat nevelem törvényesen, és a családi pótlékon kívül semmit nem kapok. A házunk beázott, és a tűz is megtépázta. A Barátság Ház az egyetlen hely, ahova fordulni tudtam, kimondhatatlanul nagy segítséget jelent számunkra - mondta meghatódva.

A finom pörkölt mellett a Barátság Házba eljuttatott adományokat is kiosztották az ott dolgozók: a beérkezett ruhákból, játékokból, könyvekből, és édességekből mindenki kedvére válogathatott. A központ igazgatója, Farkas P. József lapunknak elmondta, számos helyről érkezik hozzájuk adomány, főleg ebben az időszakban, amit igyekeznek minél szélesebb körben kiosztani. - December 24-én a főtéren várjuk hasonló programmal a rászorulókat, de a meleg étel és az adományok mellé egy kis karácsonyi ünnepséggel is készülünk – tudtuk meg az igazgatótól. Emellett 25-én, 26-án, valamint 31-én és Újév napján sem feledkeznek meg a nehéz sorsúakról.

Kövessen minket a Facebookon is!