Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2011. december 28. 14:27

Az év- és kapuzárás időszakát élik

Az év- és kapuzárás időszakát élik
Most nem csak az óesztendő búcsúzik, de a Kecskeméti Víziközmű Társulat is. Egy legendás, 11 ezer tagot számláló civil szervezet, amely fennállásának elmúlt egy évtizedében remekül szolgálta a lakosság érdekeit: 17 ezer 844 kecskeméti családhoz jutott el a szennyvízcsatorna, a víz, az áram és a gáz a társulat hathatós közreműködésével, az útstabilizációkat nem is említve. Ez az év azonban, mégis a kapuzárás időszaka lett a társulat életében, amit az önkormányzat is szorgalmazott.

 

- Amikor az ISPA programot követően, az úgynevezett Kis-ISPA szennyvízcsatornázás került terítékre, az önkormányzat a lakossági hozzájárulás szervezését nem adta át a társulatunknak, amint az várható lett volna. Továbbá  a lakossági kezdeményezésre megvalósuló közműépítések támogatási rendszeréről a városi közgyűlés megalkotta a 23/2010.(VI.05.) KR. számú rendeletét, s ebből kimaradtak a víziközmű társulatra vonatkozó rendelkezések, tehát egyértelművé tette a helyi vezetés, hogy a jövőben nem számít ránk – mondta az előzményekről a társulat elnöke, dr. Fekete László. – Ezért tudomásul kellett vennünk, hogy a ezzel az évvel mi is búcsúra kényszerülünk, sok szép siker emlékével a hátunk mögött. Most megpróbáljuk a függő dolgainkat békésen lezárni a tagokkal és az ö9nkormányzattal.

- Tagjaink mintegy 95%-a tisztességgel tett eleget kötelezettségének, a lakossági hozzájárulást becsülettel törlesztve. A mai világunkban sok család bedőlt, a munkanélküliség és a minimálbér miatt, nem  is beszélve az esetleg ehhez társuló hitelkamatok megugrásáról. És most jön a tandíj kötelezettség, különböző adók, rokkantnyugdíjak megnyirbálása, stb. Akik bármilyen ok miatt képtelenek az egyösszegű törlesztésre. Mindenkivel leülünk, elbeszélgetünk, hiszen közös érdek, hogy megpróbáljunk közös nevezőre jutni. Természetesen vannak érdekes esetek, amelyeket spekulációnak neveznék, de már felkészülünk a végrehajtás előkészítésére az önkormányzat felé, illetve gondolunk a jogi eljárásokra is. Hála Istennek, ezek kevesen vannak, csak sok időt vesznek igénybe az ügyeik - tette hozzá az elnök.

- Visszagondolva 2011-re, hálát adhatunk a sorsnak, hogy e társulat minden eszközzel hozzájárult városunk közüzemi fejlődéséhez. Kivétel nélkül minden tagunknak megbékélt karácsonyi ünnepeket kívánunk! Ami a jövőt illeti, sötét felhők tornyosulnak az égen gazdasági, társadalmi és világpolitikai téren egyaránt. De reménykedjünk, hogy az önzés helyett előtérbe kerül az egymás iránti elkötelezettség, a szolidaritás úgy családon belül, mint családok között és az egész nemzet tekintetében. Tagjaink nemes példát mutattak e téren a közös cél megvalósításában. E lelkülettel építik eltökélten a jövőt, tudva, hogy a sors nem lesz hálátlan a tetteikért.


 

Kövessen minket a Facebookon is!