Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 3. 05:29 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, változóan felhős időre van kilátás, több-kevesebb napsütéssel. Eleinte délnyugaton még gyenge eső kialakulhat. A Dunántúlon és a középső tájakon időnként élénk lesz az északnyugati szél, 5 és 10°C közötti maximumokra van kilátás. Szerdán hajnalban északon erősen, délen, délkeleten változóan felhős lesz az ég, északkeleten kisebb eső is előfordulhat. A szélvédett helyeken párássá, foltokban ködössé válik a levegő. Időnként megélénkül a déli, délnyugati szél, -2 és +3°C közötti minimumokra számíthatunk.

Napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet és többfelé - legkisebb eséllyel a délnyugati határnál - számíthatunk esőre, majd az esti órákra mindenütt megszűnik a csapadék. A Dunántúlon és északon többfelé megerősödik a szél, a csúcshőmérsékletek 2 és 9°C között várhatóak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden eleinte gyenge hideg-, majd délutántól már gyenge melegfronti hatás érvényesül. Az enyhe, de változékony idő az arra érzékenyeknél fejfájást, koncentrációs zavarokat okozhat, amit a megélénkülő szél is fokozhat. Öltözködjünk rétegesen, az év ezen szakaszában ugyanis könnyen megfázhatunk.

Közlekedésmeterológia

Kedden eleinte nyugaton, délnyugaton többfelé várható eső, zápor, ennek köszönhetően arrafelé nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak. A Dunántúlon és a középső tájakon az időnként megélénkülő szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!