Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 10. 05:48 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, legfeljebb eleinte északkeleten, délután nyugaton lehet kevés napsütés. A nap első felében az északkeleti tájak kivételével többfelé várható csapadék: nyugaton eső, középen havaseső, hó formájában, majd délután fokozatosan megszűnik a csapadék. A Dunántúlon erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet, 0 és 5°C közé melegszik a levegő, nyugaton lehet ennél kissé melegebb.

Szerdára virradóra a keleti területek fölött sok lesz a felhő, gyenge havazás, hószállingózás is kialakulhat, közben északnyugat felől csökken a felhőzet. A Dunától keletre több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként még megélénkül, -4 és +1°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben változóan felhős, napos időszakokkal tűzdelt időre van kilátás, csapadék nélkül. A szél délutánra mérséklődik, majd estétől északon újra élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérsékletek 2 és 6°C között várhatóak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden kettős fronthatásra számíthatunk, ilyenkor mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyeknél jelentkezhetnek tünetek. Fejfájás, ingerlékenység léphet fel, csökken a reakcióidő, valamint a koncentráló képesség, de felerősödhet a depresszióra való hajlam is, amit az ország nagy részén tovább fokozhat az egész napos borultság is. A reumatikus és görcsös fájdalmak is fokozottan jelentkezhetnek az ízületi betegségben szenvedőknél.

Közlekedésmeterológia

Kedden az ország északkeleti részét leszámítva sokfelé várható eső, havaseső, keletebbre havazás, emiatt nedves, csúszós, főként a Duna-Tisza közén a reggeli órákban és a hegyvidéki területeken helyenként havas, hókásás utakkal találkozhatunk. A Dunántúlon továbbra is erős lesz a szél, ami jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A váltakozó fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk, vezessünk a megszokottnál nagyobb óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!