Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 11. 14:01

Purevjav Batmyagmar kiállításán jártak a Wojtyla Ház gondozottai

Képgaléria
Purevjav Batmyagmar kiállításán jártak  a Wojtyla Ház gondozottai
Január 11-én kiállításra ment a Wojtyla csapat, élükön Farkasné Judittal és Fehérné Andreával. A kisebb csoport szerda délelőtt a Művész Kávézóba látogathatott el, ahol Purevjav Batmyagmar mongol alkotóművész kamara csábítja a szép szerelmeseit. A festmények megtekintése, elemzése kiteljesedett azzal, hogy Király József - a galéria tulajdonosa - meghívta a Wojtyla Sorstársi Közösséget egy közös kávézásra. Minden résztvevőnek nagy élmény volt a mongol nemzetiségű művész alkotásaival való találkozás.

Purevjav Batmyagmar

Mongóliában, Galt faluban született, 1973-ban, pedagógus családban. A mongol Képzőművészeti Főiskolán végzett 1992-ben mongol festészet szakon. A főiskolát követően 5 évig restaurátorként dolgozott az ulanbatori múzeumban. Itt tovább tanulmányozhatta a hagyományos mongol festészeti technikát és a buddhista képzőművészet motívumrendszerét.
1998 óta él Magyarországon családjával. 2000 óta a kecskeméti rajzfilmstúdió munkatársa. Sok rajzfilm munkálataiban vett részt, elsősorban a Magyar népmesék sorozatban. Az animációs munkája mellett tovább alkot. Képein a mongolok élete elevenedik meg.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház