Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. január 17. 05:19 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden virradóra északnyugat felől felhősödés kezdődik, a hajnali, reggeli órákban északnyugatton már kisebb havazás is várható. Mérsékelt lesz a nyugati, északnyugati szél, a minimumok -2 és -9°C között várhatóak. Napközben a Tiszántúlon és északkeleten változóan felhős-napos, máshol többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Az ország északkeleti harmadának kivételével több helyen várható kisebb havazás, hószállingózás. Az északnyugati szelet a Dunántúlon élénk, olykor erős lökések kísérhetik, -3 és +3°C közötti maximumokra számíthatunk.

Szerdára virradóra keleten, északkeleten változóan, máshol felhős időre van kilátás, főként délnyugaton még kisebb havazás kialakulhat. A szél legfeljebb a Bakonyban élénkülhet meg, a minimumok a Dunántúlon -1 és -3, a Dunától keletre -4 és -9°C között alakulnak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. A frontra érzékenyeknél fejfájás, álmosság, fáradékonyság jelentkezhet, valamint ilyenkor csökken a koncentráló képességünk is. A hideg időben fokozottan jelentkezhetnek a reumetikus és görcsös fájdalmak is. Öltözzünk melegen, a kabát és a sapka melett szökségünk lesz a sálra, kesztyűre is.

Közlekedésmeterológia

Kedden az ország északkeleti harmadát leszámítva többfelé találkozhatunk havazás következtében síkos, csúszós, főként az alsóbbrendű és hegyvidéki utakon havas, hókásás utakkal. A Dunántúlon az időnként erős szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!