Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 1. 07:36

Zöld levél a Porta postaládában: Az élhetőbb, tisztább környezetet a kecskeméti Mercedesz gyár is támogatja

Képgaléria
Zöld levél a Porta postaládában: Az élhetőbb, tisztább környezetet a kecskeméti Mercedesz gyár is támogatja
Zöld levél érkezett a kecskeméti Mercedes gyárból a Porta Egyesület postaládájába. Az egyesület már régóta folytat párbeszédet az épülő gyár magyar és német vezetőségével.

A legutóbbi találkozás júniusban volt, amikor is az építkezési munkák, technológiák és a természetes környezet megóvása volt a fő téma. Augusztusban a Porta Pollen csoport is aktivizálódott. A szekció körbe járta az építési területet parlagfű után kutatva több, kevesebb sikerrel. A tavaly nyári látogatásra nem rég érkezett meg a válasz Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszonytól:
-A kecskeméti Mercedes gyár jelenleg a nemzetközi viszonylatban elérhető legmagasabb környezetközpontú minőségi tanúsítványrendszer kidolgozásán dolgozik. A szabvány az ISO:14001 + EMAS, melynek tanúsítási eljárása szeptemberben kezdődött el, belső auditja lezárult. Novemberben külső auditor kezdte meg munkáját, aki jóváhagyta a tanúsítvány nyilvántartásba vételi eljárásának elindítását. Az ehhez tartozó dokumentációt az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség felé nyújtották be engedélyeztetésre. A nyilvántartásba vétel várhatóan áprilisban zárul le, és válik nyilvánossá a MBMH Kft. környezeti nyilatkozata, melyet ezután mutatnak be a szakmai érdeklődőknek.
 

Kövessen minket a Facebookon is!