Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 4. 05:32 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Képgaléria
Időjárás
36 órás előrejelzés Szombaton reggel már csak északnyugati hatérszél maradhat ki a csapadék alól, az ország többi részén hószállingózásra, havazásra van kilátás, az ország déli harmadán intenzív havazás is kialakulhat. A középső megyék kivételével erős, olykor viharos lökések kísérhetik a szelet, -8 és -15°C közötti minimumokra számíthatunk. Napközben országos havazásra van kilátás, délen és keleten intenzív szakaszok is gyakran várhatók, errefelé éjfélig akár 30-40 cm friss hó is lehullhat már. A legkevesebb csapadékra északnyugaton van kilátás. A keleti megyékben és a Nyugat-Dunántúlon erős, utóbbi tájakon időnként viharos lesz az északi, északkeleti szél, ezért hóátfúvásokra kell számítani. A csúcshőmérsékletek mindössze -7 és -12°C között alakulnak.

Vasárnap virradóra is borongós időre ébredhetünk, országszerte folytatódik a havazás, hószállingózás. A középső megyék kivételével erős lökések kísérhetik a szelet, -9 és -14°C körül várhatóak a minimumok.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton kettős fronthatás fog érvényesülni, ami miatt fejfájásra panaszkodhatunk, emiatt fejfájás, levertség, álmatlanság, ingerlékenység, csökkenő koncentráló képesség jelentkezhet. A hideg, már-már zord levegő továbbra is kihívást jelenthet szervezetünk számára. A többfelé megerősödő szél szárító hatással bír, bőrünk kiszáradása ellen zsírdús krémekkel védekezhetünk. Immunrendszerünket zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával erősíthetjük, valamint fogyasszunk vitaminokat, ásványi anyagokat. A szokatlanul hideg időben meleg italokat, pl. teát ajánlott fogyasztani.

Közlekedésmeterológia

Szombaton az élénk északkeleti szelet többfelé erős, északkeleten helyenként viharos lökések kísérhetik, amely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Készüljünk fel, mert havas, csúszós útszakaszokra, a hófúvások miatt rossz látási viszonyokra számíthatunk! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!