Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 6. 13:10

KRÍZIS ÜGYELET: Rendőrségi intézkedések a hétvégén a rendkívüli időjárással kapcsolatban

KRÍZIS ÜGYELET: Rendőrségi intézkedések a hétvégén a rendkívüli időjárással kapcsolatban
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúl hétvégén az alábbi segélykérések érkeztek a rendőrséghez, vagy az alábbi esetekben intézkedtek kollegáink:

2012. 02. 04.

Kecskemét Rendőrkapitányság

  • 65 éves Kecskemét Ménteleki férfi jelezte, hogy nem tudnak a tanyán fűteni, nincs tüzelőjük. A Máltai Családsegítő Központ biztosít nekik tűzifát.
  • Kecskemét Szarkásból egy tanyáról jelezték, hogy nem tudnak fát hozni. Katasztrófavédelem intézkedik a szállításról.
  • Baja Rendőrkapitányság

  • Baján egy tanyáról jelezte egy nő, hogy nem rendelkezik tüzelővel. A Bajai Önkormányzat intézkedik a tűzifa ellátásról.
  • Egy Bácsalmás, Dobókanagyjárásban lévő tanyáról is segítséget kértek, hogy nincs tűzifájuk a Bajai Önkormányzat intézkedik a tűzifa ellátásról.
  • Kalocsa Rendőrkapitányság

  • 51 éves kalocsai hajléktalan férfit a Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan szállójára szállítottak kollegáink.
  • 40 éves Homokmégy, Hillye tanyában lévő férfi kért segítséget, mert kevés az élelmiszere és a tűzifája. Kalocsa Önkormányzat intézkedik élelmiszer és tűzifa szállításáról.
  • Egy Öregcsertőn lakó néni kért fát, mert kevés a tüzelőjük, Öregcsertő Polgármestere intézkedik a tűzifa ellátásról.
  • Kiskunfélegyháza Rendőrkapitányság

  • Egy Kiskunfélegyháza, tanyán élő férfi jelezte, hogy fogy a tűzifája, felvilágosítást kért az eshetőleges lehetőségekről.
  •  

    2012. 02 05.

    Baja Rendőrkapitányság

        1.  Egy bácsborsódi férfi jelezte a rendőrség felé, hogy nem tud fűteni, nincs mivel. Polgármesteri hivatal intézkedik a bejelentő tűzifával való ellátásáról.

    Kiskunhalas Rendőrkapitányság

    1.         Egy 50 éves jánoshalmi férfit magatehetetlen, ittas állapotban közterületen találtak kollegáink. Biztonsági intézkedésként lakására lett szállítva.

    Kiskőrös Rendőrkapitányság

    1.      Kiskőrös, Alsókamaszációban lakó nőtől érkezett segélyhívás, hogy alapvető élelmiszer és tüzelő hiányban szenved. Kiskőrös Önkormányzat tüzifát, Máltai Szeretetszolgálat élelmiszert biztosít számára.

    Kunszentmiklós Rendőrkapitányság

    1.      Egy szabadszállási tanyasi nő jelezte, hogy elfogyott a tűzifája. Polgármesteri hivatal biztosít neki.

    Kecskemét Rendőrkapitányság

    Vasárnap Szentesi Imre r. törzszászlós, a Ballószögi Körzeti Megbízott, a területén lakó idős személyek ellenőrzését végezte. Reggel 7 óra körüli időben jutott el egy tanyasi, 80 év körüli idős házaspárhoz, akik elmondták, hogy semmiben nem szenvednek hiányt, de már a havat nem bírták ellapátolni. Kollegánk ezért úgy döntött, hogy a háztól a bekötőútig terjedő 70-80 méteres szakaszon elhányja a havat, így biztosítva a szabad mozgásukat.

    Később, úgy 10.00 óra magasságában egy 92 éves tanyasi bácsihoz nézett be, aki elmondta, hogy nincs vize, elfagyott a vezeték. Kollegánk egy 10 literes kannában hozott számára vizet, majd egy vízszerelő ismerősével visszamentek a bácsihoz, kiolvasztották az elfagyott vezetéket, majd a vízszerelő ingyen megjavította azt.

    Kövessen minket a Facebookon is!

    Címkék: Wojtyla Ház