Május 16. csütörtök, Botond, Mózes
Hírek, események 2012. február 6. 15:48

PORTA VZIT KURJANTÓ-PUSZTÁN A BIRKÁS BIRTOKON

Képgaléria
Az idei tél leghavasabb napján indult útnak a Wojtyla Ház és a Porta Egyesület baráti köre Izsák felé a Birkás Borok hétvégéjére, újborkóstolóra és borkurzusra a Birkás Bor-és Pálinkaházba egy kéttornyú épületben. Fogadják szeretettel videónkat és képgalériánkat.

Egy pályázati lehetőség adódott a Birkás Bor és Pálinkaház felépítésére és ennek köszönhetően a borturizmus felé tudtuk fejleszteni pincészetünk tevékenységét – mondta Birkás Zoltán tulajdonos. A Birkás Bor és Pálinkaház, egy 225 négyzetméter alapterületű létesítmény, amely kimondottan vendégek fogadására épült. Egyszerre 52 főt tudunk fogadni. Ha kívülről megnézzük az épületet a két torony között egy 180 négyzetméteres teraszt is találunk ahonnan szép kilátás nyílik a környékre. Amely tavasztól nyújt majd igazán jó képet, hiszen az épületet friss telepítésű szőlővel vesszük körbe. Szeretnénk egy igazán családbarát környezetet létrehozni. Nagyon reméljük, hogy a borok mellett meg tudjuk ismertetni az idelátogatókkal a környék gasztronómiai ízeit, zamatait is. A borházon belül létrehoztunk egy borszaküzletet is, ahol a kóstolt borokból tudnak vásárolni is a kedves érdeklődők. Itt külön ki szeretném emelni, hogy nem csak a saját borainkat tervezzük itt népszerűsíteni, hanem a környéken termelő gazdák italait is. Ez a mai nap külön öröm számunkra, hiszen mindig nagyon fontos volt a családom számára, hogy boraink ott legyenek az újbor szentelőkön, és ma nem csak borainkat de magát ezt a létesítményt is felszentelhettük.

- A 2011-es év több sikert is hozott a pincészetnek.

-       Mi elsősorban magyar fajtákkal próbálunk eredményeket elérni, ez részben sikerült, ám igazában ezek technológiai hátterét most kezdtük el megteremteni. Cserszegi fűszeres borunk 2011-ben a megye legjobb fehér bora lett. Emellett jól szerepeltünk a kékfrankosból készült rozénkkal és kadarka borunk is sok sikert hozott, de természetesen a helyi fajta, az Arany Sárfehér is, amely minden borversenyen magas pontokkal szerepelt. Ezzel együtt úgy gondolom, tovább kell gondolkodnunk a technológia fejlesztésében. 2011 egyébként jó év volt nemcsak mennyiségben, de minőségben is. A most szentelt borok - köztük a Sárfehér is - véleményem szerint jól fognak szerepelni a 2012-es évben, jó évjárat lesz.

Izsáki Hírek

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház