Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 9. 09:25 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön napközben többnyire erősen felhős időre készülhetünk, inkább csak rövid időszakokra süt ki a Nap. Eleinte északkeleten, délutántól északnyugaton, nyugaton gyenge havazás, hószállingózás is kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a maximumok -5 és -11°C között alakulnak.

Péntek hajnalban északkeleten változóan, máshol erősen felhős lesz az ég, nyugaton kisebb hószállingózás is kialakulhat. Mérsékelt lesz az északkeleti szél, többnyire -11 és -18°C közé csökken a hőmérséklet, de a vastag hóval fedett, kevésbé felhős tájakon akár -20, -24°C is lehet. Napközben északkelet felől csökken a felhőzet, északon és keleten többórás napsütésre van kilátás. Délen és nyugaton lesz több felhő az égen, de csapadék ott sem várható. Az északkeleti szél időnként megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és -10°C között alakul majd.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön hidegfronti hatás terheli a frontra érzékenyek szervezetét. Fejfájás, ízületi panaszok jelentkezhetnek, valamint erősödhetnek a görcsös fájdalmak. Továbbra is szükség lesz vastag ruhákra, elsősorban láb-és kézfejeink hűlhetnek ki könnyen, de fontos az ízületek melegen tartása is, főként amiatt, hogy hajnalban helyenként -20°C alá hűlhet a levegő.

Közlekedésmeterológia

Csütörtök eleinte északkeleten és néhol az Alföldön, délutántól főként északnyugaton, nyugaton számíthatunk kisebb havazásra, hószállingózásra, de máshol is találkozhatunk még latyakos, havas útszakaszokkal. A csúszásveszély miatt tartsunk nagyobb követési távolságot! A hideg időben tartsunk az autóban egy meleg takarót. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!