Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 11. 06:34 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szombat hajnalban dél felől erősen megnövekszik a felhőzet, északkeleten lehetnek még kevésbé felhős területek. Délen, délnyugaton a hajnali órákban havazás kezdődik. Időnként megélénkül az északkeleti szél, a minimumok -12 és -17°C között alakulnak, de helyenként -20°C is lehet. Napközben tovább növekszik a felhőzet, legfeljebb északon, északkeleten lehet szűrt napsütés. Délen, délnyugaton többfelé várható havazás. Az északkeleti szél időnként megélénkül, -4 és -9°C közé melegszik a levegő

Vasárnap hajnalban a csapadékmező elkezd visszahúzódni, délen és keleten szállingózhat a hó, közben északon egyre inkább elvékonyodik majd a felhőzet. Nyugaton élénk, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a szél, hajnalban -10, -18°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szombaton fronthatásra nem kell számítani, de a már mintegy másfél hete tartó hideg, zord idő továbbra is megviselheti szervezetünket. Zöldségekkel, gyümölcsökkel, étrend kiegészítőkkel tompíthatjuk a kellemetlen hatásokat. A Dunától keletre többórás napsütés várható, ami kedvez a közérzetünknek. A hideg időben a reumatikus panaszok is erőteljesebben jelentkezhetnek, ügyeljünk az ízületek melegen tartására.

Közlekedésmeterológia

Szombaton dél felől többfelé kezdődik kisebb havazás, hószállingózás, de máshol is találkozhatunk még latyakos, havas útszakaszokkal. A csúszásveszély miatt tartsunk nagyobb követési távolságot! A hideg időben tartsunk az autóban egy meleg takarót. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!