Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 13. 05:45 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Hétfőn virradóra többnyire erősen felhős, délen borult időre van kilátás, csak az északi határ közelében lehet szakadozottabb a felhőzet. Délen, délkeleten kisebb havazás továbbra is várható. Többnyire -8 és -13°C között, északon helyenként -15, -17°C körül alakul a hőmérséklet. Napközben továbbra is sok lesz a felhő felettünk, csupán északon számíthatunk kevés napsütésre. A kisebb havazás egyre inkább a délkeleti megyékre korlátozódik. A Dunántúlon élénk lesz a szél, -2 és -7°C közé melegszik a levegő.

Kedden hajnalban északon és nyugaton lesz a kevesebb, délen és keleten a több felhő az égen. A délkeleti határszélen még gyenge hószállingózás kialakulhat. Mérséklődik a légmozgás, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -10 és -15°C között alakul, de a derültebb, vastag hóval borított területeken -20°C is előfordulhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn kezdetben kettős-, majd gyenge hidegfronti hatásra számíthatnak az arra érzékenyek. Fejfájás, ingerlékenység, a görcsös panaszok erősödése jelentkezhet. Bár néhány fokkal enyhül az idő, továbbra is átlagosnál hidegebb időre van kilátás, viseljünk vastag, meleg ruhát. Északon száraz lesz a levegő, ami fokozhatja bőrünk kiszáradását. Ez ellen zsírdús krémek használatával védekezhetünk.

Közlekedésmeterológia

Hétfőn az ország déli, délkeleti részén többfelé várható további havazás, hószállingózás, így főként errefelé találkozhatunk latyakos, havas útszakaszokkal, de máshol is több helyen előfordulhatnak ilyen útszakaszok a tartósan hideg idő miatt. A csúszásveszély miatt tartsunk nagyobb követési távolságot! A hideg időben tartsunk az autóban egy meleg takarót. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!