Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 15. 10:01 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán napközben sok lesz a felhő felettünk, inkább csak délután északnyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Délnyugaton csak néhol, máshol sokfelé számíthatunk havazásra, a Dunántúlon intenzívebb hózáporokra, a délnyugati határszélen akár havasesőre is. Országszerte erős, a Tiszántúlon viharos lesz a nyugati, délnyugati szél, ami erős hófúvásokat okozhat. A csúcshőmérsékletek a Dunántúlon 0 és +4, a Dunától keletre 0 és -5°C körül várhatóak.

Csütörtök virradóra is marad a sok felhő, szórványosan lehet számítani kisebb havazásra, hózáporokra. Az északnyugati szél a középső országrészben erős, a Dunántúlon viharos lesz, -1 és -7°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben változóan felhős-napos időre van kilátás, a felhőátvonulásokból elszórtan hózápor kialakulhat. Az északnyugati szél gyakran erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz, fagypont körüli maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán nehéz nap vár a frontra érzékenyekre, ugyanis előbb egy meleg-, majd az esti órákban már egy hidegfront érkezik. A jelentős légnyomás-változás megviselheti a frontra érzékenyek szervezetét, fejfájás, ingerlékenység léphet fel. A panaszokat a megerősödő szél tovább fokozhatja. Öltözködésünkben különösen a fej, a nyak és a végtagok védelmére figyeljünk oda. Jó hír viszont, hogy a szeles, csapadékos időnek köszönhetően a nagyvárosok légszennyezettsége minimálisra csökken.

Közlekedésmeterológia

Szerdán sokfelé számíthatunk havazás következtében csúszós, síkos, főként keleten és északon havas útszakaszokra. A megerősödő, főként a Tiszántúlon viharossá fokozódó szél hófúvásokat eredményezhet, nehézkessé válik a közlekedés, jelentősen csökkenhet a járművek menetstabilitása. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!