Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 15. 10:06 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain tegnap 1 súlyos sérüléses, 1 könnyű sérüléses és 5 anyagi káros baleset történt.

Kedden 11:00 és 14:30 óra közötti időben egy Kecskemét, Dunaföldvári úton lévő áruház parkolójából ellopták az LGP-549 frsz-ú, ezüst színű Nissan Navara típusú gépkocsit. A jármű oldalára DollHause felirat és egy rúdtáncos lány képe volt matricázva. A bűncselekménnyel okozott kár: 4.000.000,- Ft.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozás során őrizetbe vett két fiatalkorú kecskeméti férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy január 18-án 17:30 óra körüli időben megjelentek a Kecskemét, Szolnoki úti gyalogos aluljárónál, ahol egy kecskeméti nő táskáját akarták megszerezni, úgy, hogy őt egy késsel megfenyegették és bántalmazták is, melynek következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A táskában a sértett pénztárcája volt, amelyben 110.000,- Ft készpénz, és iratok, és bankkártya volt. Később az elrabol tárgyak a készpénz kivételével megkerültek.

Hétfő és kedd este közötti időben kibontották a kerítését egy Kecskemét, Budaihegyben lévő tanyának, és onnan 15 q tűzifát, 100 kg rézkábelt, 1 db olajkályhát, és különböző vízszivattyúkat loptak el kb.: 500.000,- Ft. értékben.

Ismeretlen tettes február 01. és 07. közötti időben egy Bátmonostor külterületén lévő telephelyen tárolt takarmányból 900 tonna kukoricát lopott el, mellyel a feljelentőnek mintegy 45.000.000,- Ft kárt okozott.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 26 éves, egy 33 éves, egy 45 éves és egy 22 éves abonyi férfiak ellen, akik a rendelkezésre álló adatok szerint tegnap 00.30 óra és 01.00 óra közötti időben betörték az ablakát egy Jászszentlászlón levő ABC áruháznak, majd onnan dohányárut loptak el kb. 300.000,-Ft. értékben. A rongálással okozott kár kb. 45.000,-Ft. Az elkövetőket néhány óra múlva menekülés közben az 5402-es jelű út, Kiskunfélegyháza külterületén vezető szakaszán fogták el.

A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat természetkárosítás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Kiskunsági Nemzeti Parkigazgatóság természetvédelmi őrének bejelentése alapján, aki tegnap a szokásos járőrözése közben a Kiskőrösi úton a Bárka csárda mellett húzódó Dunavölgyi Főcsatorna jegén, valamint annak partján kb. 1 km-es körzetben összesen 11 db kárókatona, 3 db nagykócsag és 5 db szürkegém tetemét találta meg. A szürke gém védett madár, értéke:10.000,- Ft. A nagykócsag fokozottan védett, értéke:100.000,- Ft, így a kár:350.000,- Ft. A szemle során az állatorvos a tetemeket megvizsgálta, de pontos eredmény további vizsgálat után lesz.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett egy 32 éves kiskőrösi férfit, aki a Kiskőrösi Városi Bíróság járművezetéstől eltiltó határozata ellenére egy Lada 1300 S tipusú személygépjárművet vezetett.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre eljárást kezdeményezett hétfőn 23:20 órakor 3 koszovói állampolgárokkal szemben, stabil hőkamera észlelése alapján. A személyeket Tompa külterületén igazoltatták. Mivel Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. A személyek a tiltott határátlépés tényét elismerték. Az egyik személy ellenőrzése során megállapítást nyert, hogy a személlyel szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Mindhárom személy a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson került elhelyezésre.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Tompa közúti határátkelőhelyen hétfőn 23:40 órakor kilépésre jelentkezett egy szerb férfi, német ideiglenes forgalmi rendszámú, VOLVO XC90 típusú személygépkocsi vezetőjeként. A jármű alvázszámának ellenőrzése során kiderült, hogy a gépjárművet Belgium körözi. A férfit kihallgatása után szabadon bocsátották, a körözött gépjármű lefoglalásra került, melynek értéke kb.: 6.000.000 Forint.

Kövessen minket a Facebookon is!