Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 17. 06:01 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Pénteken hajnalban északnyugat felől melegfront érkezik. Hatására erős felhősödés kezdődik, és reggel a Dunántúlon már egyre nagyobb területen várható havazás. A gyenge, mérsékelt légmozgás mellett többnyire -5 és -12°C közé csökken a hőmérséklet, de keleten, délkeleten, ahol még hajnalban is kevés lesz a felhő, akár -15, -19°C-os fagy is előfordulhat. Napközben az egész országot beteríti a felhőzet, illetve annak csapadékmezeje. A legtöbb helyen havazás várható, ám délután nyugaton az enyhébb hőmérsékletek következtében havaseső, eső is előfordulhat. -4 és +3°C közé melegszik a levegő.

Szombaton reggel nyugaton közepesen, keleten-északkeleten erősen felhős égre számíthatunk. Napközben változóan felhős, többfelé inkább napos idő várható, csak helyenként fordulhat elő jelentéktelen csapadék. A középső országrészben kissé megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban -1 és -9°C, délután 0 és 7°C között alakulnak a hőmérsékletek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken kettős fronthatásra készülhetünk, az arra érzékenyek erős fejfájásra, ingerlékenységre, rossz közérzetre panaszkodhatnak, emellett nyomottság-érzet jelentkezhet, valamint csökkenhet a koncentrációs képesség. A felhős és napos időszakok váltakozása hangulat-ingadozásokat eredményezhet. A nagyvárosok levegője jelentősen tisztult.

Közlekedésmeterológia

Pénteken újabb front érkezik, országszerte számíthatunk csapadékra, hó, nyugaton néhol havas eső formájában. Emiatt csúszós, havas útszakaszokkal találkozhatunk. A napközben megolvadt hó éjszaka újra visszafagy az utakra. Nyugaton az erős szél csökkentheti a menetstabilitást. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!