Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 20. 05:25 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés Hétfőn hajnalban országszerte erősen felhős, vagy borult lesz az ég fölöttünk, keleten és délen, délnyugaton többfelé várható kisebb havas eső, havazás. A Dunántúlon élénk lesz az északnyugati, északi szél, a minimumok +2 és -3°C között alakulnak. Napközben többnyire erősen felhős, borult idő várható, csak a délután második felében kezdődik meg északnyugat felől a felhőzet csökkenése. Keleten, délkeleten még több helyen várható kisebb havaseső, havazás. A Dunántúlon élénk, időnként erős lesz az északi, északnyugati szél, a maximumok 1 és 5°C között alakulnak.

Keddre virradóra északnyugat felől csökken a felhőzet, reggel a Duna-Tisza közén lehetnek felhősebb területek, de csapadék már nem valószínű. Mérséklődik a szél, a minimumok többnyire -3 és -8°C között, de egy-két derült, szélcsendes, még vastag hótakaróval borított helyen néhol -10, -12°C körül alakulnak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn hidegfronti hatás érvényesül, az arra érzékenyeknél ízületi panaszok, fejfájás, görcsös fájdalmak jelentkezhetnek. A borús idő fokozhatja a depressziós tüneteket, kedvtelenek lehetünk, nehezebben viselhetjük a stresszt. Öltözzünk rétegesen, a Dunántúlon a hőérzetet az időnként erős légmozgás csökkentheti.

Közlekedésmeterológia

Hétfőn főként a keleti és déli területeken számíthatunk csapadéktól nedves, csúszós útszakaszokra. A Dunántúlon az élénk, időnként erős lökésekkel kísért szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!