Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 23. 11:55

Az Alzheimer-kórról tartott előadást a kiváló főorvos, dr. Tóth János, a Wojtyla Házban

Képgaléria
Az Alzheimer-kórról tartott előadást a kiváló főorvos, dr. Tóth János, a Wojtyla Házban
Február 23-án, csütörtök délelőtt a Wojtyla Kávé Klub programjaként Dr. Tóth János főorvos úr tartott előadást az Alzheimer-kórról. Az érdeklődők a betegség tüneteiről, okairól, kezeléséről hallhattak előadást. A téma sokakat érdekelt, az ebédlő meg is telt. A előadást követően a Wojtyla család kérdéseire is jutott idő. A Wojtyla Család legközelebb is nagy szeretettel várja a főorvos urat, egy újabb tanulságos témával.

Mit is tudunk az Alzheimer-kórról?

Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt, olyan mértékig, ami a normális napi életvitelt, önellátást is lehetetlenné teszi.

Ebben a betegségben az egészséges agyszövet degenerálódik, elsorvad. Jelenleg az intenzív kutatás ellenére, az Alzheimer-kór kezelésére nem áll rendelkezésünkre hatékony terápia, csak olyan kezelések, amelyek segítségével az életminőség javítható egyes Alzheimer-kóros betegeknél.

Az Alzheimer-kóros beteggel való együttélés rengeteg türelmet igényel. Azok, akiknek Alzheimer-kórjuk van, illetve azok, akik gondozzák őket, támogatást és rengeteg szeretetet igényelnek a családjuktól és barátaiktól.

 

Az Alzheimer-kór tünetei

Időnként mindenkinek kihagy a memóriája. Teljesen természetes dolog elfelejteni ritkán látott emberek nevét. Azonban az idősödésnek nem természetes velejárója a gyakran látott, hozzánk közel álló emberek nevének elfelejtése, illetve a mindennapi használati tárgyak megnevezésének képtelensége. Az idő előrehaladtával (évek) visszafordíthatatlan szellemi károsodás következik be, ami tönkreteszi a beteg tanulási képességét, szóbeli kifejezőkészségét, illetve képzelőerejét is.

 

A legtöbb Alzheimer-kóros betegnél hasonló tünetek jelentkeznek:

·        Fokozódó feledékenység

·        Az absztrakt (elvont) gondolkodásra való képesség fokozatos elvesztése

·        A megfelelő szó megtalálásának nehézsége

·        Tájékozódóképesség elvesztése

·        Az ítélőképesség romlása

·        Ismerős tevékenységek végzése

·        Személyiségváltozás

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája