Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. február 29. 08:16 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénkben kedden 1 súlyos sérüléses, 1 könnyű sérüléses, és 1 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 1 vezetői engedély került bevonásra.

Hétfőn a nappali órákban betörő járt egy kecskeméti lakóházban, az ágyneműtartóból ellopta az ott lévő arany ékszereket. Az okozott kár kb. 4.000.000,-Ft.   

 

Kedden 02:30 óra körüli időben befeszítették a pinceablakát egy kecskeméti lakóháznak, majd a földszinten lévő irodából elloptak egy táskát, valamint az íróasztal fiókjaiból kb. 520.000,-Ft. készpénzt. A táskában személyes iratok, és 300.000,-Ft. volt. A lopással okozott kár kb. 840.000,-Ft., a rongálási kár kb. 20.000,-Ft. 

 

Betörtek tegnap délelőtt egy Kecskemét, Alsószéktóban lévő lakóházba is, és onnan készpénzt, valamint arany és ezüst ékszereket loptak el 484.000,-Ft. értékben, a rongálási kár kb. 20.000,-Ft.

 

Február 23. és a tegnapi nap közötti időben kifeszítették az ajtaját egy kecskeméti hobbikertben lévő épületnek, és onnan gázpalackot, hegesztőtrafót, hurkatöltőt, húsdarálót, illetve kéziszerszámokat, vitt el a betörő kb. 250.000,-Ft. értékben. A rongálással okozott kár kb. 150.000,-Ft.   

 

Kecskeméti kollegáink őrizetbe vettek egy 32 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy férfi társával 2011. május 20.-án besurrant egy Kecskemét, Dobó körúton lévő lakásba, és onnan fényképezőgépet, karórát, arany ékszereket, laptopot, személyes iratokat, bankkártyát, és katonai szolgálati igazolványt lopott el. Az okozott kár összesen 380.000,-Ft. A férfi több hasonló jellegű bűncselekménnyel is gyanúsítható.  

 

Őrizetbe került egy 26 éves kecskeméti férfi is, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 19-én délután a Kecskemét, Ybl Miklós utcában lezárt állapotban parkoló, Toyota típusú személygépkocsi üvegét betörte, majd abból elvitt egy tarisznyát. A tarisznyában mobil telefon, zsebkés, szakmai DVD lemezek, napló, fogászati turbina, valamint egy Kft. bélyegzője volt. Az okozott kár 440.000,-Ft., a rongálási kár kb. 25.000,-Ft.   

Tegnap 01.00 óra körüli időben betörtek egy soltszentimrei lakóház melléképületébe valamint garázsába, és onnan aggregátort, körfűrészt, fúrógépet, szalámit, sonkát, szalonnát és kolbászt loptak kb. 350 000,- Ft. kárt okozva ezzel a tulajdonosnak. 

Egy 70 éves kiskőrösi férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki hétfőn délután a kapura akasztott kulcs segítségével bement a tanyája udvarába, és onnan hulladék vasat vitt el, kb. 210.000,-Ft. értékben.

Szabálysértési őrizetbe vettek kollegáink egy 38 éves szolnoki férfit, akit kedden délután igazoltattak Kiskunfélegyháza lakott területén kívül, az M5 autópályán amint egy személygépkocsival közlekedett annak ellenére, hogy őt a Békéscsabai Rendőrkapitányság a vezetéstől eltiltotta.     

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Tompa Közúti Átkelőhelyen egy görög állampolgár hétfőn 20.10 órakor belépésre jelentkezett egy Mercedes típusú pótkocsis kamionnal.  Látszott, hogy a vámzár zsinór sérült, ezért a kutatást végző útlevélkezelő szúrópróba-szerű vámvizsgálatra irányította a kamiont. A NAV munkatársaival együtt végrehajtásra került a gépjármű röntgennel való átvilágítása, melynek során kiderült, hogy a tehergépjármű pótkocsijának első részében több ember van megbújva. A pótkocsi bontásakor 4 afgán állampolgár került elő, akik így kíséreltek meg tiltott határátlépést elkövetni Magyarország területére. Az afgánok elmondták, hogy Görögországban, egy parkolóban szálltak be a kamion rakterébe egy ismeretlen személy segítségével. Az ismeretlen elkövető a vámzár zsinórját elvágta, a ponyvát félrehajtotta, majd mondta, hogy szálljanak be. Erről a görög sofőr nem tudott. A tiltott határátlépést elkövetett személyek a BKMRFK Kiskunhalasi Őrzött Szállására kerültek kiutasítást előkészítő őrizetbe.

Kövessen minket a Facebookon is!