Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. március 2. 09:31

Klubok, kollégiumok, akadémiák: kiscsoportos foglalkozások a Wojtyla Házban

Képgaléria
Klubok, kollégiumok, akadémiák: kiscsoportos foglalkozások a Wojtyla Házban
A Jóistennek és égi pártfogónknak, Boldog Karol Wojtyla atyánknak, valamint az együttérző támogatóinknak köszönhetően – látva/a szorongató hiányokat; a nélkülözést - 2012-től lényeges változások következtek be a Karol Wojtyla Barátság Központ életében. Számos klub, kör, társaság alakult meg a napokban.

o       A WOJTYLA KLUB: Nappali melegedő. Nyitott, könnyed, baráti összejövetelek, személyiségfejlesztő foglalkozások, beszélgetések - minden nap 10-től fél 12ig.

Vezető: Farkas Gáborné Judit és Fehérné Andrea

 

o       A SZEGÉNYEK AKADÉMIÁJA: tudományos, ismeretterjesztő előadások, tanácsadások, az ország legjelesebb tudósainak, professzorainak közreműködésével.

Vezetője: Molnár Zoltán és Kolláth Andrea

 

o       SZENT LUKÁCS KOLLÉGIUM: ez a csoport fogja össze a szépművészetek iránt érdeklődő sorsközösségi tagok programjait. Fontosak azok a találkozások, amelyek a hozzánk érkező zene-, szín-, és képzőművészekkel történő beszélgetés jelentheti, de a háznak van önálló kiállító tere és tárlatprogramja is. Fontos cél: az önzetlen öntevékeny alkotói munka elősegítése. Munka és a tehetség gondozás előmozdítása. A kollégium keretében munkálkodik az énekkarunk. A közösség gyakorta látogatja a város közművelődési intézeteit, alkotóhelyeit és műtermeit is.

 Vezetője: Farkas Gáborné Judit és Fehérné Andrea

 

o       SZENT FERENC KÖRNYEZETBARÁT KÖR: a gondozotti kör rendszeresen részt vállal a város köztereinek szépítésében, a parkok, zöld felületek őrzésében. Az egyik csoport – virágkommandóként - elhanyagolt parkokat tesz rendbe, kiszáradt kerteket öntöz. Minden évben kiírjuk a város kertje pályázatot. Fontos feladat a Wojtyla tér rendben tartása, gondozása. Csoportunk a városon kívül is, főútvonalak mellett, parkírozókban végez közcélú szolgáltató munkát.

Vezetője: Varga Brigitta

 

o       ÖNKÉNTESEK CIRENEI SIMON TÁRSASÁGA: egyre többen szolgálnak intézményünkben – a gondozottjaink köréből, illetve külső jelentkezők személyében – önkéntesként. Díjazás, anyagi ellenszolgáltatás nélkül, a beteg és szegénygondozásban, a ház működtetésében, programok szervezésében és koordinálásban szolgálnak önzetlenül. Őket fogja össze ez a Társaság, csoportos programjaik segítik egymás és az intézmény jobb megismerését, a hitbéli elmélyülést, koncentráltabb munkát.

Vezetője: Molnár Zoltán és Fehérné Andrea

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház