Július 28. vasárnap, Szabolcs
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Napi evangélium-„Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas. Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek.\"
Hírek, események 2012. március 5. 16:00 | Szerző/forrás: katolikus.hu

Napi evangélium-„Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas. Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek.\"

Napi evangélium-„Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas. Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek."
A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas. Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor titeket sem ítélnek el. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak. Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” Lk 6,36-38

Elmélkedés:

Jézus szavai, amelyeket az evangéliumban olvasok, minden nap egy magasabb eszmény, egy tökéletesebb élet felé vezet. Egy új életstílus megvalósítására hív az Úr, amelyben nincs helye a haragnak vagy a gyűlöletnek. Itt nincs ellenség és ellenfél. Nincs szembenállás és ellenkezés a másik emberrel. Jézus azt kéri, hogy mindenkire, mint testvérre tekintsek. Legyek szeretettel mindenki iránt. Ne közeledjek senkihez előítélettel és ne ítéljek el senkit sem, ha esetleg megtudom hibáit. Jószándék és jóindulat éljen a szívemben! Hiszen én is bűnös vagyok, s csak akkor számíthatok Isten irgalmára, ha kész vagyok szívből megbocsátani embertársaimnak.
© Horváth István Sándor

Imádság:

Urunk, Jézus Krisztus, te kicsinnyé lettél, amikor Isten létedre emberi testet vettél fel és közöttünk éltél. Egész életeddel példát adtál nekünk a kicsik alázatos szolgálatára. Taníts minket arra, hogy felismerjünk téged minden emberben, a kicsinyekben is és Téged szolgáljunk mindenkiben!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház