Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2012. március 6. 05:47 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden virradóra nyugaton több lesz a felhő felettünk, de csapadék ott sem várható, máshol marad a túlnyomóan derült idő. Gyenge marad a légmozgás, a minimumok többnyire -2 és -8°C között, az Északi-középhegység völgyeiben néhol -10°C, nyugaton pedig helyenként fagypont körül alakulnak. Napközben marad a száraz, túlnyomóan napos idő, legfeljebb keleten és a nyugati határszélen lesz időnként fátyolfelhős az ég. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, 3 és 8°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán reggel főleg nyugaton lehetnek gyengén felhős területek, csapadék továbbra sem várható. A Duna-Tisza közén még előfordulhatnak élénk lökések, a minimumok -3 és -9°C között alakulnak, a szélvédett völgyekben lesz a leghidegebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden nem várható számottevő fronthatás, csendes, nyugodt időre van kilátás. A magasban fölénk áramló hideg levegő az arra érzékenyeknél enyhe fejfájást, ízületi fájdalmat válthat ki. A napos idő kedvez közérzetünknek, a levegő páratartalma alacsony lesz, így a ténylegesnél kissé melegebbnek érezhetjük az időt. A reggeli órákban viszont országszerte fagyni fog, öltözködjünk rétegesen!

Közlekedésmeterológia

Kedden is kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei: országszerte száraz utakra készülhetünk, az északkeleti szél főleg a keleti és északi tájakon élénkülhet meg időnként, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!