Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 9. 14:28 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett a Dunántúl középső részei, valamint az északi, északkeleti tájak fölött több, máshol kevesebb felhőre számíthatunk. A Dunántúl középső részein néhol gyenge zápor is kialakulhat. Az ország nyugati részén élénk, olykor erős lesz az északias szél, a maximumok 5 és 10°C között alakulnak.

Szombat hajnalban az Alföld és az Északi-középhegység fölött változóan, vagy erősen, máshol gyengén felhős időre van kilátás, csapadék, jelentős légmozgás nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérsékletek +2 és -3°C között alakulnak. Délután napos, igazi kirándulóidőre készülhetünk, csak helyenként lesz kevés felhő az égen. A gyenge szélben 5 és 11°C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk, az arra érzékenyeknél enyhe fejfájás, az ízületi és a reumás fájdalmak erősödése jelentkezhet. A tüneteket a nyugati országrészben a megerősödő szél is fokozhatja. A több felhő és a kissé növekvő páratartalom együttes következményeként viszont csökken a napi hőingás, így a hőmérséklet változékonyság kevésbé viseli meg szervezetünket.

Közlekedésmeterológia

Pénteken legfeljebb a Dunántúl középső tájain alakulhat ki néhol gyenge zápor átmenetileg nedvessé, csúszóssá téve az utakat. A nyugati országrészben az élénk, olykor erős szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!