Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 12. 05:19 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Hétfőre virradóra általában gyengén felhős vagy derült lesz az ég fölöttünk, csak a Dunántúl nyugati területei fölött lesz több felhő. A nyugati területeken már eső is előfordulhat. Időnként élénk lesz a légmozgás, -2 és +4°C közé csökken hajnalra a hőmérséklet. Napközben a Dunántúl fölött megnövekszik a felhőzet, keleten és a középső tájakon napos marad az idő. Nyugaton, délnyugaton többfelé várható eső, zápor. Élénk, nyugaton és a Tiszántúlon időnként erős lesz az északi szél, délutánra általában 7-12 °C-ig emelkedik a hőmérséklet. Kedden hajnalban változóan, délen, délnyugaton erősen felhős lesz az ég, délnyugaton kisebb eső is kialakulhat. Mérséklődik a szél, -2 és +5°C közötti minimumokra van kilátás.

 

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn nyugaton melegfronti hatás okozhat az arra érzékenyeknél kellemetlen tüneteket. Az ottani borongós, csapadékra hajló idő jelentősen ronthatja kedélyállapotunkat, levertség, bágyadtság jelentkezhet. A tüneteket az erős szél is fokozhatja. Az ország középső és keleti területein a sok napsütés kedvező hatással lesz közérzetünkre, ez immunrendszerünket is erősíti, illetve segít a D-vitamin felvételben.

Közlekedésmeterológia

Hétfőn főként nyugaton, délnyugaton számíthatunk esőtől nedves, csúszós útszakaszokra. Az élénk, nyugaton és a Tiszántúlon időnként erős szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!