Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 13. 05:45 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden hajnalban a legtöbb helyen erősen megnövekszik a felhőzet, nyugaton, délnyugaton továbbra is csepereghet az eső, míg a Dunától keletre helyenként pára-és ködfoltok keletkezhetnek. A Dunántúlon időnként élénk lesz a szél, -1 és +6°C közötti minimumokra van kilátás. Napközben a Dunántúlon és a délen, délnyugaton felhős marad az ég, errefelé kisebb záporok is kialakulhatnak, máshol felszakadozik, csökken a felhőzet, az időnként megnövekvő gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is kilátás van. A Dunántúlon élénk, nyugaton időnként erős lesz az északi, északnyugati szél, 9 és 14°C közé melegszik a levegő.

Szerdán hajnalban északkeleten változóan, máshol gyengén felhős vagy ferült időre készülhetünk, csapadék nem valószínű, de pára-és ködfoltok a Dunától keletre helyenként kialakulhatnak. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik az északnyugati szelet, hajnalra -1 és +5°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden gyenge melegfronti hatás érvényesül, ami az arra érzékenyeknél fejfájást, tompultságot, a koncentrációs képesség csökkenését idézheti elő. A Dunantúlon a tartósan felhős idő lehangoltságot okozhat. Ez ellen testmozgással, a napi teendők sorrendjének logikus megtervezésével védekezhetünk. Ügyeljünk szervezetünk folyamatos folyadék-utánpótlására, könnyű ételeket fogyasszunk.

Közlekedésmeterológia

Kedden délnyugaton és a Dunántúlon helyenként kialakulhatnak kisebb záporok, melyek környezetében átmenetileg nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak. A Dunántúlon az élénk, olykor erős szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Hajnalban keleten néhol ködfoltok okozhatnak rossz látási viszonyokat, de ezek kora délelőttre mindehol megszűnnek. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!