Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 14. 05:52 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán hajnalban északnyugaton és északkeleten több, máshol kevesebb lesz a felhő felettünk, a Dunától keletre helyenként pára- és ködfoltok kialakulhatnak. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik az északnyugati szelet, hajnalra -1 és +5°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben délnyugaton csak időnként, máshol többször erősen megnövekszik a felhőzet, északkeleten futó zápor is kialakulhat. A Dunántúlon és északkeleten élénk, a Bakonyban olykor erős lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérsékletek 9 és 15°C között várhatóak.

Csütörtökre virradóra északkeleten, keleten változóan vagy erősen, máshol gyengén felhős időre készülhetünk, csapadék nem várható. Helyenként párássá válhat a levegő. Mérséklődik a szél, hajnalra -1 és +4°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán keletről ugyan egy gyenge hidegfront érinti hazánkat, de ez markáns fronthatást nem okoz, legfeljebb keleten, északkeleten tapasztalhatnak a hidegfrontra érzékenyek enyhe fejfájást, valamint a görcsös és ízületi panaszok kismértékű fokozódását. Északkeleten és a Dunántúlon az élénk szélnek köszünhetően kiváló lesz a levegő minősége, csupán az Eger-Szeged vonal 50-100 km-es sávjában - ahol gyenge marad a légmozgás - valószínű a légszennyező anyagok koncentrációjának kismértékű növekedése.

Közlekedésmeterológia

Szerdán legfeljebb északkeleten alakulhat ki futó zápor, az ország nagy részén száraz utakra készülhetünk. A Dunántúlon és északkeleten az élénk, olykor erős szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!