Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 19. 05:18 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Hétfőre virradóra többnyire derült lesz az ág hazánk fölött, csak az északkeleti és az északnyugati határ közelében lehetnek fátyolfelhős területek. A déli tájakon és a Tiszántúlon a délnyugati, a Kisalföldön már az északnyugatira forduló szél lesz olykor élénk, a minimumok 5 és 10°C között alakulnak. Napközben egy gyenge hidegfront éri el északnyugat felől hazánkat. Hatására északkeleten és a délnyugati határ mentén többször, máshol csak időnként növekszik meg a felhőzet, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Északkeleten és a délnyugati határ mentén záporeső, északkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél nyugatira, északnyugatira fordul, élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A maximumok 14 és 20°C között alakulnak.

Keddre virradóra a délnyugati területek fölött még több lesz a felhő, máshol derült reggelre ébredhetünk. Mérséklődik a légmozgás, hajnalra -1 és +5°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk, így az arra érzékenyeknél fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet, amit az élénk, olykor erős szél is fokozhat. Kissé mérséklődik a felmelegedés, de még így is az átlagosnál melegebb időre számíthatunk, így továbbra is tavasziasan öltözhetünk, a hajnali órákban is enyhe lesz az idő.

Közlekedésmeterológia

Hétfőn északkeleten és a délnyugati határ mentén kialakulhatnak záporok, melyek környezetében nedves, csúszós útszakaszokra, illetve átmenetileg lecsökkenő látástávolságra számíthatunk. Az élénk, olkyor erős lökésekkel kísért szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!