Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 20. 08:26 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden sok napsütés várható, inkább csak délen, délnyugaton növekszik meg időnként kissé a felhőzet, de csapadék nem várható. Gyenge, északkeleten mérsékelt lesz a légmozgás, kora délutánra 14 és 18°C közé melegszik a levegő. Szerdán hajnalban továbbra is hazánk délnyugati része fölött lesz némi felhőzet, máshol derült lesz az ég. Gyenge marad a szél, a minimumok többnyire 0 és 6°C között alakulnak, de északkeleten a fagyzugos helyeken -1, -2°C is előfordulhat. Napközben szinte zavartalan napsütésben bízhatunk, délnyugaton és északkeleten lehet felettünk némi felhő. Gyenge vagy mérsékelt lesz a szél. Érezhetően melegedni fog a levegő, a csúcshőmérsékletek 15 és 20°C között alakulnak.
Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden fronthatás nem várható, viszont a hétfőn átvonult gyenge hidegfront következtében ismét hidegebb lesz a hajnal, a nappali felmelegedés viszont nem esik vissza számottevő mértékben, így ismét növekszik a napi hőingás. Ez a megfázásos betegségek kialakulásának esélyét növeli. Öltözzünk rétegesen! A kellemes, tavaszi időben töltsünk minél több időt a szabadban, a sok napsütés segít szervezetünknek a D-vitamin felvételében.

Közlekedésmeterológia

Kedden kedvező időjárási feltételekre, száraz utakra készülhetünk, a légmozgás is gyenge marad. A napos időben tanácsos vezetés közben napszemüveget viselnünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!