Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. március 21. 18:33

Vadászok között járt Bábel Balázs

Képgaléria
Vadászok között járt Bábel Balázs
Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szentelte fel szerdán délután, Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete nem rég nyílt, Rákóczi úti közös irodáját. Ahol mostantól a korábbi kettővel szemben egy helyen intézhetik a megyei vadászszövetség és a megyei vadászkamara tagjai a vadászathoz kötődő adminisztráció ügyeket.

Az ünnepségen részt vett Dávid Károly dandártábornok,  Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitány, Pogonyi Tibor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság igazgatója, Domján Gergely, a MAGOSZ országos alelnöke, egyben a MAGOSZ Bács-Kiskun megyei elnöke, Feiszt Ottó, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, Pechtól János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára, Sulyok Ferenc, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Vezérigazgatója is.

- A vadászok létszáma Bács-Kiskun megyében az utóbbi években növekedett. Több lett az adminisztrációs feladat, miközben a vadászjegyek kiadása átkerült a kamarához, ami oda vezetett, hogy mindkét irodát kinőttük. Ezért közös, tágasabb helyre költöztettük a két szervezetet – indokolta az avató ünnepségen a közös iroda létjogosultságát dr. Mészáros Attila, a megyei vadászszövetség és a megyei vadászkamara elnöke.  

A két vadászati szervezet közös tulajdonát Bábel Balázs érsek atya áldotta meg az ünnepségen.

- Az Atya, a Fiú, és a Szentlélek nevében Ámen! Egy zsoltárt imádkozom el először, ami nagyon ide illő. „Mint a szarvas sóvárog a forrásvízre, úgy áhít a lelkem téged Istenem! Isten után szomjazik a lelkem, az élő Isten után, mikor mehetek, hogy megjelenjek az ő színe előtt. Bevonultam a csodás hajlékba Isten házáig. Miközben ujjongott és énekelt az ünneplő sokaság. Világosságodat és hűségedet küld el, azok vezéreljenek engem a te hajlékodba. Odalépek akkor Isten oltárához, Istenhez, aki nekem ujjongó örömöm, citeraszóval magasztallak téged Istenem. Mint a szarvas sóvárog a forrásvízre, úgy áhít a lelkem téged Istenem.” A Ház megáldó imádság: Könyörögjünk urunk Jézus Krisztus, alázattal lépjük át e hajlék küszöbét, költözzék ide velünk együtt boldog Isteni áldás, derűs öröm, termékeny szeretet, és tartós egészség. Távozzék erről a helyről a gonosz lélek ártalma, és a viszálykodás. Lakjanak itt a békesség angyalai. Dicsőítsd meg Urunk szent nevedet bennünk! Áldd meg, amit teszünk, szenteld meg szolgád látogatását, mert te szent kegyes vagy, az is maradsz, az Atyával, s Szentlélekkel, mindörökkön örökké! Ámen! A mindenható Istennek, az Atyának, a Fiúnak, és Szentléleknek áldása szálljon erre az irodára, s minden itt lévő, s idejövő emberre, hogy békében távozzék, s boldogság töltse el szívét.

                                                                                                                            N.N.M.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Dr. Bábel Balázs