Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. április 22. 14:16

Álomárom kelt el az első hazai B-osztály

Álomárom kelt el az első hazai B-osztály
Kiemelt figyelem és rekordnagyságú licit mellett talált gazdára az első Magyarországon gyártott Mercedes-Benz B-osztály személyautó a Vatera online piacterén. A három hét alatt több tízezer érdeklődőt vonzó jótékonysági aukció teljes, 20.110.000 forintos bevételét a Mercedes-Benz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlotta fel.

Több mint 41000 látogató, 374 licit és 20.110.000,- Ft-os végsőleütési ár – ez az elsőKecskeméten gyártott és értékesítésre szánt Mercedes-Benz B-osztály személyautó jótékonysági aukciójának rövid mérlege. Az április 21-én  17:15-kor befejeződött árverés nyertese a Jász-Plasztik Autócentrum Kft., a Mercedes-Benz egyik márkakereskedése , aki a hamarosan átveheti át a kecskeméti gyártósorról elsőként legurult ügyfélautót.

„Nagyon örülünk ennek a csodálatos ereménynek, és annak, hogy az árverés tízezreket mozgatott meg. Különösképp fontosnak tartjuk azonban, hogy a licitálók fogékonyak voltak az árverés jótékony voltára. A teljes összeggel ugyanis egy olyan alapítványt támogatunk, amelynek célja a gyermekek életkörülményeinek javítása. Ezeken túlmenően a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közös feladatunknak tekintjük, hogy a gyermekek számára biztonságosabbá tegyük a közlekedést.” – nyilatkozta Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetőigazgatója.

Az aukcióval, amely egyben a Daimler AG MobileKids közlekedésbiztonsági programjának elsőhazai akciója is, a Nemzetközi GyermekmentőSzolgálatot támogatja a Mercedes-Benz kecskeméti gyára, illetve a márka vezérképviselete.

"Ez év márciusától folyik a sorozatgyártás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban, és nagy örömmel ajánlottuk fel a futószalagról elsőként legördült autót a MobileKids program hazai támogatójának, a Nemzetközi GyermekmentőSzolgálatnak" - nyilatkozta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője.

A Nemzetközi GyermekmentőSzolgálat célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása.

„Csodálatos érzés, hogy egy olyan nagy multinacionális cég, mint a Mercedes-Benz, Magyarországon nemcsak a jó magyar munkaerőt keresi, hanem a társadalmi szituációkra érzékeny partnerként érkezik hazánkba, és segíteni kíván beteg, hátrányos helyzetűgyermekeken is. A Mercedes-Benz nyitása napján bemutatta, hogyan lehet egy ország életében aktívan részt venni, barátokra, partnerekre lelni. Isten hozott Mercedes-Benz Magyarországon” – nyilatkozta Dr. Edvi Péter a Nemzetközi GyermekmentőSzolgálat alapító elnöke.

A Mercedes-Benz akciója egyben az ország vezetőaukciós portáljának eddigi legnagyobb jótékonysági árverése is volt, amely – az aktív licitálóknak köszönhetően – már félidejében megdöntötte a Vatera eddigi rekordját. 
 

„Az aukció sikerességében nagy szerepe volt a kivételes tárgynak, valamint annak, hogy a felhasználók már egy jól bevált csatornán keresztül licitálhattak. 2008 óta szervezünk rendszeresen jótékonysági árveréseket, a vaterások tudják, hogy az eddigi több mint 50 karitatív akción befolyt 21 millió forint sorsát mindig gondosan nyomon követtük, és az a legjobb helyre jutott el” – mondta el Csupor Erik, a Vaterát is üzemeltetőallegroup.hu Kft. ügyvezetője.

A fokozott érdeklődés valóban nem volt nem véletlen: a Jupiter-vörös Mercedes-Benz gépjárműnem csak különleges felszereltsége és műszaki paraméterei miatt volt vonzó, de a nyertes Jász-Plasztik Autócentrum Kft. azt is elmondhatja magáról, hogy övé lett az első, értékesítésre szánt magyar Mercedes-Benz.

Kövessen minket a Facebookon is!