Május 7. kedd, Gizella
Hírek, események 2012. április 24. 17:26 | Szerző/forrás: baon.hu

Lapszemle: Hazafelé brióssal mentek a bringások-a Wojtyla Ház is képviseltette magát

Képgaléria
Sok-sok bringást látott vendégül Kecskemét főterén a Magyar Kerékpárosklub. Szoktam versenyezni a lifttel, és mindig meglepődöm, hogy még mindig milyen fitt vagyok - emelte ki a kerékpározás egyik nagy előnyét Fehérné Dányi Éva, akit sok-sok bringás társával együtt a Magyar Kerékpárosklub látott vendégül Kecskemét főterén. Kedden a Bringázz a munkába! kampány keretében országszerte bringásreggelivel várták az aktivisták a kétkeréken közlekedőket. Kecskeméten a szervezők inkább a bringás uzsonna mellett döntöttek. Ennek oka - mint azt Szórád Előd szervezőtől megtudtuk -, hogy reggel mindenki rohan, délután viszont van idő egy kis beszélgetésre is a briós mellett.

- A kampány arra próbálja inspirálni az embereket, hogy válasszák a kerékpárt, mint alternatív közlekedési eszközt. Kecskeméten ez különösen jó választás, hiszen sem emelkedőktől sem lejtőktől nem kell senkinek sem tartania - mutatott rá a sík terep előnyeire Szórád Előd.
A város kerékpárosoknak kedvező infrastruktúrájáról szólva az aktivista elmondta: halad a város egy jó irányba, de még van mit fejleszteni. - Mi ellene vagyunk annak, hogy a kerékpárosokat a járdára tereljék, vagy egy sárga csík felfestésével oldják meg a kerékpáros kérdést - fűzte hozzá Szórád Előd, aki szerint a balesetek elkerülésének kulcsa a kölcsönös odafigyelés.

Az akción a Wojtyla Ház kerékpárosai is részt vettek saját biciklijükkel.

 

A Kecskeméti Tv felvételeit szeretettel ajánljuk...

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház