Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. április 26. 08:40

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

1.      A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Szent V. Piusz pápa

kedd: Szent József, a munkás

szerda:Szent Atanáz püspök és egyháztanító

csütörtök: Szent Fülöp és Jakab apostolok

péntek: Szent Flórián vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

2.      Ma papi és szerzetesi hivatások vasárnapja van. Perselyt a papnevelés céljaira gyűjtjük. A szentmise után megnyitjuk a  Parázs Pasztorális Központ szervezésében Bege Nóra „Engesztelő pillanatok” című fotókiállítását. Megtekinthető az aulánkban május 27-éig. A fotók a pálos nővérek életébe engednek betekintést.

3.      Május hónapban, hétfőtől szombatig minden szentmise után májusi litániát imádkozunk Egyházunkért, népünkért, a családokért.

4.      Május 1-én, kedden lesz a városföldi templom búcsúja és egyben szentelésének 25. évfordulója. 10 órakor kezdődik az ünnepi érseki szentmise.

5.       Május 2-án, szerdán, 17 órakor koncert kezdődik a Piarista Templomban a IV. Ifjú Múzsák Fesztiválja keretében. Részletek a plakáton.

6.      Szent György Napi görög katolikus bál a Piarista Iskola Dísztermében május 5-én, (szombaton) 19 órai kezdettel. Részletek a plakáton.

7.      A Jákob kútja közbejáró szolgálat következő alkalma május 9-én, szerdán lesz a Szentcsalád plébánián. Szeretettel várjuk mindazokat, akik személyes problémáikért szeretnének imát kérni. Részletek a plakáton.

8.      Családok lelkigyakorlatalesz Petőfiszálláson. Részletek a plakátokon.

9.      A nagymarosi ifjúsági találkozó május 19-én lesz.

10.  A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az előtérben található nagy zsákba.

11.  Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

12.  Elindult az Imádság Háza kezdeményezés. Egy olyan hely, ahol éjjel-nappal, több felekezet összefogásával megállás nélkül imádják Istent és közbenjárnak az Egyházért és a világért.  Ennek első lépéseként imádkozunk MINDEN NAP 6.30-7.30-ig a kápolnában.

13.  Nyári Napközis Tábor alsósoknak a Szentcsalád Plébániánjúnius 18. – június 22. ; naponta 8:00-tól, 16:00-ig. Részletek a hirdetőtáblán

A pálos nővérekről itt olvashatunk: http://www.palosrend.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=66

 

A Parázs Pasztorális Központ szervezésében Bege Nóra „Engesztelő pillanatok” című fotókiállítása tekinthető meg a Szentcsalád Közösségi Házban,  2012. április 29-étől május 27-éig.  A fotók a pálos nővérek életébe engednek betekintést.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház