Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. május 6. 11:26

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Boldog Gizella

péntek:B. Salkaházi Sára szűz és vértanú

szombat:Szent Néreusz, Szent Achilleusz, Szent Pongrác vértanúk

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy

házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

A mai vasárnap a 9 órai szentmise zeneszolgálatát az Olgyaycsaládi zenekar adja, a szentmisét követően pedig bemutatják 16 gyermekes családjuk mindennapjait, és mesélnek a magyarországi és svájci családsegítői gyakorlatról. A Parázs Központ szervezése.

Hétfőn reggel 8 órától 24 órás szentségimádás Hazánkért, népünkért, családokért. Hétfőn a szentmise után és kedden reggel fél 8-tól közös szentségimádás is lesz.

Hétfőn 9.00-10.30 óra között lesz a következő Baba klub alkalom a Tanácsteremben. Lesz mondókázás, énekelgetés és sok-sok játék,( utóbbi valószínűleg az udvaron.)

A Jákob kútja közbejáró szolgálat következő alkalma szerdán lesz a Szentcsalád plébánián. Szeretettel várjuk mindazokat, akik személyes problémáikért szeretnének imát kérni. Részletek a plakáton.

Szombaton lesz a város körüli Élő Rózsafüzér. A nyitó szentmise 8 órakor kezdődik a Mária-kápolnában, megközelíthető a 14-es, 15-ös és 29-es buszokkal. A szentmise után indul a menetünk Arborétum-Tesco-Budai út-Csíksomlyói út-Gázló út-Smetana út-Nagy Lajos krt.- acsiköz /találkozási pont!/  Itt találkoznánk a Piarista templom közösségével, akik a Műkertvárosból érkeznek, ugyancsak az ottani szentmisét követően.  Majd rövid ebédszünet után, együtt indulnánk tovább a belváros irányába, ahol 15.00-kor a Nagytemplomban közös záró szentmisén veszünk részt, az időközben szintén egyesült Barátok & Főplébánia közösségeivel. Lehet csak egy-egy rövidebb szakaszon is menni.

Lantos Györgyiszobrászművész Boldog II. János Pál pápát ábrázoló szobrot a  Boldog Karol Wojtyla Barátság Központ előtti téren (Wojtyla tér) állítják fel. Az avató, illetve a szentelő ünnepség időpontja: május 18., péntek 15 óra. Részletek a plakáton.

Május 18-19-én lesz a Teréz Misszió 5. országos találkozója a Nagytemplomban. Részletek a plakátokon.

A nagymarosi ifjúsági találkozó május 19-én lesz.

Május 20-án vasárnap lesz a Nagytemplom búcsúünnepe. A fél 11-es érseki szentmisén bérmálás és körmenet lesz.

Május 26-án, szombaton ifjúsági találkozó lesz Petőfiszállás-Szentkúton. Részletek a plakátokon.

Köszönet a múlt vasárnapi 60.000Ft a papnevelés céljaira adott persely adományért.

Bege Nóra „Engesztelő pillanatok” című fotókiállítása  megtekinthető az aulánkban május 27-éig. A fotók a pálos nővérek életébe engednek betekintést.

Május hónapban, hétfőtől szombatig minden szentmise után májusi litániát imádkozunk Egyházunkért, népünkért, a családokért.

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az előtérben található nagy zsákba.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Elindult az Imádság Háza kezdeményezés. Egy olyan hely, ahol éjjel-nappal, több felekezet összefogásával megállás nélkül imádják Istent és közbenjárnak az Egyházért és a világért.  Ennek első lépéseként imádkozunk MINDEN NAP 6.30-7.30-ig a kápolnában.

Nyári Napközis Tábor alsósoknak a Szentcsalád Plébániánjúnius 18. – június 22. ; naponta 8:00-tól, 16:00-ig. Részletek a hirdetőtáblán.

Július 25-29 között Ásotthalmon szervezzük meg a plébánia nyári táborát, melyre minden korosztályt, egyedülállókat, családosokat szeretettel hívunk és várunk! A tábor idei mottója: Jak. 2,17: "Ugyanígy a hit is, ha tettei nincsenek magában holt dolog.”- Esélyegyenlőség, sorsközösség, felelősségvállalás. A délelőtti előadások mellett sok játék, kirándulás, beszélgetés szerepel a programban, hogy testileg lelkileg felfrissülve térhessünk haza. Jelentkezési lapok az előtérben, és az irodában szerezhetők be, letölthető a honlapunkról, és megküldjük a levlistán is! Lehetőleg mailben jelentkezzünk!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház