Május 15. szerda, Szonja, Zsófia
Hírek, események 2012. május 15. 21:56

Kunszt József dijátadás Kalocsán

Képgaléria
Kunszt József érsekről a jeles intézmény alapító főpásztorról nevezett el díjat a későbbi utód, dr. Bábel Balázs érsek. A tanév végéhez közeledve adják ezt a kitüntetést évről évre a legkiválóbbaknak. Az idei díjátadás május 15.-ére esett. Hallgassák meg a főpásztor gondolatait, melyet az ünnepen a pedagógusi hívatás tartalmáról, szépségéről mondott.

Egy kalocsai, egy kecskeméti és egy kiskunhalasi pedagógus kapta meg idén a Kunszt-díjat, melyet dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek alapította 2001-ben, a Kalocsai Érsekség 1000 éves fennállása alkalmából.

 

Kedden (május 15-én) dr. Bábel Balázs érsek köszöntőjét és dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök ünnepi beszédét követően átadták az idei Kunszt-díjakat Kalocsán, a Katona István Házban.

A díjat dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek alapította 2001-ben, a Kalocsai Érsekség 1000 éves fennállása alkalmából, Kunszt József (1790-1866) egykori kalocsai érsek emlékére, aki az oktatás és a tudomány bőkezű mecénása volt.

Az idei év díjazottja között szerepelt Szabadiné Huszka Éva, a kalocsai Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola pedagógusa. Munkásságát Simon Zoltán, a város alpolgármestere méltatta.

A kecskeméti díjazott a Piarista Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon tanára Weninger Endréné lett. Az ő pedagógusi pályájáról P. Nagy Attila igazgatótól hallhattak a megjelentek részleteket.

A harmadik kitüntetett Váradiné Grósz Éva, a kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola pedagógusa lett. Őt Tóth Tibor Győző, az iskola vezetője méltatta.

A díjátadót követően a részt vevők a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola növendékeinek műsorát hallgathatták és nézhették meg.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Dr. Bábel Balázs