Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. június 21. 10:06

Érseki könyvankét a Múzeumok Éjszakáján

Képgaléria
Érseki könyvankét a Múzeumok Éjszakáján
A nyár egyik legnagyobb kulturális rendezvényéve ma már országszerte a Múzeumok Éjszakája néven közismert programsorozat. Kapcsolódtak e sikeres kezdeményezéshez az elmúlt esztendők során az oktatási és közművelődési intézmények, művészeti műhelyek, civil szervezetek, sőt különböző cégek is. A korábbi évekhez hasonlóan Kecskeméten, a Barátok templomának Díszudvarán tartja programjait június 23-án, szombaton a Porta Egyesület. Rendezvényei közül kiemelkedik a Szolgálat Isten országáért című könyv 18 órakor kezdődő ünnepélyes bemutatója. A Wojtyla Ház Karitasz Kiadójának gondozásában most megjelent kötet azokból az interjúkból ad gazdag válogatást, amelyeket 2006. és 2011. között Farkas P. József készített dr. Bábel Balázs metropolitával, Kalocsa-Kecskemét érsekével.

 

Az évenkénti fejezetek érzékletes korrajzai annak, hogy az eltelt időszakban mi kapott hangsúlyt egyházi körökben, s a közélet változásait hogyan ítélte meg egyházmegyénk. A fotókkal gazdagon illusztrált kötet – az izgalmas párbeszédek mellett – egyfajta krónikát is ad az érseki szolgáltat sokszínű mindennapjairól. A reprezentatív új kiadványt fr. Kálmán Peregrin, OFM művészettörténész ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Az ezt követő produkciók közül külön említést érdemel akortárs lengyel kultúrát bemutató (a Bugaci KEFAG Alkotótábor képeiből rendezett) kiállítás megnyitója a Porta Egyesület Díszteremben. De zenéből, táncból sem lesz hiány. Bizonyára sok érdeklőt megmozgat a latin zene színes világát megidéző Ritmo Flamenco Trio koncertje, aLajosmizsei Jászok Együttes moldvai táncháza, amit a H.A.N.G. Duó, illetve a Barátok temploma zene- és énekkarának bemutatója követ - sok egyéb érdekesség mellett. A jó hangulatot csak fokozza majd a Dimenzió Borászat és a Kecskeméti Pajor Pálinka Manufaktúra kóstolója.

Kövessen minket a Facebookon is!