Lovaggá ütött és kitüntetett szakácsok - többek közülük a Wojtyla Ház segítői is
Nehéz feladat vár a frissen lovaggá ütött tagokra. A rend alapszabálya szerint ezentúl kötelessége az lesz, hogy a magyar gasztronómiát az országon belül és nemzetközi szinten is megfelelően képviselje és elősegítse annak megjelenítését különböző társasági eseményeken és rendezvényeken. A rend vállalja, hogy a magyar gasztronómia különböző szakterületein tevékenykedő tagokat koordinálja és szakmai érdekképviseletüket ellátja. Ennek megfelelően nem csak a szakácsok, cukrászok és vendéglősök a tagjai, hanem tíz önálló szekciójában egyesíti a szakmán belül már működő lovagrendeket is. Az avatandó új lovagok eskütételét követően bronz, ezüst, arany, gyémánt, és posztumusz kitüntetéseket adtak át a lovagrend kiemelkedő munkát végző tagjainak.