Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. július 5. 09:57

Bélyegkiállítás és bélyegnap Kalocsán

Az idei HUNFILA nemzetközi bélyegkiállításnak és bélyegnapnak Kalocsa ad otthon július 6. és 8. között a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben.

A már az év elején meghirdetett II. HUNFILIA 2012-Kalocsa Nemzetközi Bélyegkiállítás és III. Bélyegnapi ünnepség névre hallgató rendezvényre a környező országok kiállítóit is várják a szervezők. Mivel a rendező Bács-Kiskun megye erős délszláv nemzetiségi kisebbséggel rendelkezik, fontosnak tartották, hogy a szomszédos délszláv országokat is meghívják a rendezvényre. Így Szerbia, Horvátország és Szlovénia is képviselteti magát Kalocsán. Rajtuk kívül nagyszámú és ritkán látott szép anyagok érkeznek majd Ausztriából, Németországból és Romániából is a kiállításra, ami a magyar gyűjtőknek azért is fontos lehet, mert un. minősítő jellegű lesz.

A kiállítás július 6-án pénteken már látogatható l esz. Szombaton iIfjúsági napot tartanak, filatélia vetélkedővel, vasárnap pedig ugyanitt rendezik meg a hagyományos Bélyegnapot, majd azt követően a kiállítás eredményhirdetését.A Magyar Posta két bélyeggel és egy blokkal köszönti a

tárlatot. Ezeket pénteken adják majd ki. Mindegyik darab témája Kalocsához kötődik majd és olyan technikai különlegességekkel fognak szolgálni, amelyek a világban egyedülállóak.

A kiállítás ideje alatt három emlékbélyegzés közül az egyik Nicolas Schöffer kalocsai születésű francia szobrászművésznek állít emléket, aki a kinetikus művészet jeles képviselője. Emellett egy kalocsai témájú emlékérmet is kiadnak majd az rendezvény alkalmából, melyre minden gyűjtőt és érdeklődőt szeretettel vár a város.

Kövessen minket a Facebookon is!