Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. július 14. 14:26

EWA FILIPIAK WADOWICE POLGÁRMESTERE KITÜNTETÉSEKET ADOTT ÁT KECSKEMÉTEN

Képgaléria
EWA FILIPIAK WADOWICE POLGÁRMESTERE  KITÜNTETÉSEKET ADOTT ÁT KECSKEMÉTEN
A wadowicei vezetők kecskeméti látogatása alkalmat kínált arra, hogy a két testvértelepülés megemlékezzen az alapítás/testvérszerződés keletkezése ötödik évfordulójáról. (2007. május 1-3 között járt kint II. János Pál pápa szülőhelyén a Wojtyla Barátság Központ két delegáltja - Csontos Tamás főiskolai tanársegéd és Farkas P. József alapító igazgató - hogy (dr. Zombor Gábor polgármester megbízó- illetve fölkérő levelét személyesen kézbesítve) megbeszéléseket folytasson a Kecskemétről akkor még semmit nem tudó wadowicei vezetőkkel a kölcsönös előnyökön nyugvó partnerségről.

E találkozás aztán sok és kölcsönös vizitet szült. A fél évtizted során sok féle érdeklődésű csoport utazott a dél-lengyel  szülővárosba. Összességében több ezren - és persze a viszontlátogatások sem maradtak el. Megiondult az egyöttmunkálkodás módszereinek, lehetőségeinek, tervének a programba iktatása. Különösen is fontos - a két város multját, hagyományait  is ismerve - hogy legutóbb a két település katolikus közösségének vezetői (plébánosai) is hívatalos megbeszuéléseket kezdeményeztek és folytattak.

Az elmult öt évben kifejtett munkáéért, támogatásért, szolgálatért dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek, dr. Jeney Gábor, kecskeméti plébános és dr. Zombor Gábor, polgármester - a Wojtyla Társaság fölterjesztésére - a BARÁTSÁG MŰVE kitüntetést adományozta Ewa Filipiaknak, Wadowice város polgármester asszonyának.  Az elismerést - oklevelet és emlékplakettet - a kecskeméti nagytemplom oltáránál adták át a testvériség kecskeméti pártfogói júlis 1.-én.

 

Ez alkalommal Ewa Filipiak polgármester asszony is kifejezte elismerését - Wadowice önkormányzata nevében - a kecskeméti vezetőknek. A világhírű település BOLDOG JÁNOS PÁL EMLÉKÉRMÉT - melyet A 2011-ES BOLDOGGÁ AVATÁSRA ALAPÍTOTTAK ÉS RÓMÁBAN, a beátifikációs szertartáson XVI. Benedek pápa szentelte meg a számozott obulusokat - adományozta. A kitüntetettek - dr. Jenei Gábor, plébános, dr. Zombor Gábor, polgármester és Farkas P. József, alapító-igazgató - nevében Zombor Gábor mondott válaszbeszédet a nagytemplom oltáránál. A város nevében mondott köszönetet a termű együttmunkálkodásért és a jövőre vonatkozóan is támogatásáról biztosította WADOWICE-és-KECSKEMÉT barátságát segítő városi és civil törekvéseket.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház