Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. július 29. 19:07

FANTASZTIKUS ÉLMÉNY: sikeres a falunap Ladánybenén

Képgaléria
FANTASZTIKUS ÉLMÉNY:  sikeres a falunap Ladánybenén
Óriási siker volt július 28-án, szombaton Ladánybenén a hagyományos falunap. A rendezvény „előfutáraként” péntek délután átadták a település játszóterét a gyerekeknek, este pedig Dj party volt a labdarúgó pályán. Másnap azután már egymásba értek a programok, melyek csúcspontját 20 órakor Márió, 21 órakor pedig a KFT együttes élő koncertes fellépése jelentette.

- A mostani éppen a 12. falunap Ladánybenén. A programsorozat mindig fejlődik valamit, de persze kötődünk a hagyományos eseményekhez is – nyilatkozta hírportálunknak a település első embere, Kardos Attila polgármester.

A falunapon adták át a díszpolgári oklevelet Ladánybene két új díszpolgárának: Kurdi Viktornak és Németh Lászlónak. Azzal érdemelték ki a település megbecsülését, hogy az épülő víztoronyhoz együttesen 20 millió forintos támogatáshoz juttatták Ladánybenét.

Kurdi Viktort, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatóját meglepte, hogy ilyen rangos elismerésben részesítette a falu:

- Azt gondolom, hogy mi a Bácsvíz Zrt-nél tettük eddig is a dolgunkat, és tenni fogjuk ezután is – mondta Kurdi Viktor. - Ugyanakkor nagy megtiszteltetés a cég és a magam számára is ez az elismerés. A Bácsvíz Zrt. nagyon örül annak, ha széles összefogással létesülhet egy vízi-közműves fejlesztés egy településen. Örülünk annak, hogy Ladánybenén határon innen és túlnyúló adományokból, valamint a Bácsvíz Zrt. anyagi támogatásával valósulhat meg ez a víztorony, amitől azt várjuk, hogy a területen lévő víz minősége, és a vízbiztonság is magasabb szintre fog emelkedni. Ami az itt élők életkörülményeit fejleszteni fogja.

Németh László, a Kecskeméti Rotary Klub elnöke is meglepődött, ugyanakkor rendkívüli büszkeséggel töltötte el, amikor megtudta, hogy díszpolgár lesz Ladánybenén.

- Amikor megkeresett engem a polgármester úr azzal, hogy nagyon tart attól, hogy megint be fog kerülni a víztorony terv a fiókba, mert nincs a megvalósításhoz elegendő pénz, akkor elkezdtem gondolkodni azon, hogyan lehetne segíteni – idézte vissza a jótékony célú támogatás előzményeit Németh László. - Az a szerencsés csillagzat állt elő, hogy a Rotary Magyarország épp akkor került be egy kísérleti körzetprojektbe. Ennek kapcsán beszéltem a Rotary egyik vezetőjével, és úgy döntöttünk, hogy elkezdenénk egy határokon átívelő felhívást. Idén április közepén kaptuk azután az e-mailt, hogy sikerült a projekt. Összesen mintegy 13 millió forinttal támogatta meg a Rotary a ladánybenei víztoronyépítést.

NNM

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház