Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. augusztus 12. 19:13

Kurultaj: magyar tudatú népek törzsi gyűlése Bugacon

Képgaléria
Kurultaj: magyar tudatú népek törzsi gyűlése Bugacon
Több kilométeres gépkocsisorra, emiatt hosszú várakozási időre kellett számítaniuk azoknak, akik szombaton vagy vasárnap kimentek Bugacra, a Kurultajra. Mindamellett megérte: a Kecskeméti Hírhatár munkatársai szombaton vettek rész a találkozón, és egyöntetű véleményük az volt, hogy rendkívül jól sikerült a törzsi gyűlés.

Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye látványos, szívmelengető, együvé tartozást sugalló volt. Még azok is élvezhették, akik kevésbé lelkesednek a „magyarok vagyunk, mi vagyunk a világon a legjobbak” eszmékért. Mindenképpen megérte kimenni a hétvégén Bugacra.

Az országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor fia, Levente például önálló produkcióval szerepelt a Kurultaj törzsi gyűlésen. Az 1993 óta kaszkadőrként is ismert „ördöglovas” egyedülálló bemutatóval lepte meg a százezres közönséget. Szinte szuggerálta Szkíta és Berkenye nevű lovait, szavak nélkül, egy piros-fehér-zöld zászlóval terelgette, szőrén ülte meg az állatokat, és kantárt sem használt. Miközben politikus apja nem titkolt büszkeséggel figyelte 39 esztendős „csemetéjét” a lelátóról.

A bölcsészkaron diplomázott, filozófiát és kulturális antropológiát tanult, majd a Testnevelési Egyetem Lovaskultúra-oktató szakán másoddiplomázott Leventét egyelőre jobban érdekli a kaszkadőrség, mint a politika. Nem csak lovas, hanem autós, és „gyalogos” kaszkadőr is. Több mint száz filmes és színházi produkcióban szerepelt: dolgozott Brad Pittel, Robin Williamssel, Glen Close-al, Whoopi Goldberggel, Michael Yorkkal, Franco Neroval, Kate Beckinsale-el, Kate Winslettel, John Cusackkal is. Valamint a magyar színházi és rockénekes világ kiválóságaival: Sinkovits Imrével, Koncz Gáborral, Dörner Györggyel, Usztics Mátyással, Vikidál Gyulával, Varga Miklóssal, Sasvári Sándorral. Dublőre volt többek között Szabó Győzőnek, Kamarás Ivánnak, Stohl Andrásnak, Christopher Lambertnek, három évadon keresztül pedig a BBC Robin Hood című kalandfilm-sorozata főszereplőjének, Jonas Armstrongnak is.

Forrás: Kecskeméti Hírhatár

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház