Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. augusztus 14. 19:06

A BARÁTOK EGYÜTTESE FERGETEGES SIKERŰ KONCERTET ADOTT A SZENT MIKLÓS TEMPLOM KERTJÉBEN

Képgaléria
A BARÁTOK EGYÜTTESE FERGETEGES SIKERŰ KONCERTET ADOTT A SZENT MIKLÓS TEMPLOM KERTJÉBEN
Vasárnap este tömegek lepték el a Szent Miklós templom messze földön ismert, irigyelt csodás reneszánsz kertjét. A város legrégebbi szakrális épületének állandó zenei közreműködői - Szegszárdi Imre vezetésével - adtak koncertet; feledhetetlen színvonalon és sikerrel.

 A Barátok együttes 1995-ben alakult, jelenlegi formájában 6-7 éve működik. Főleg templomi szertartásokon: esküvőkön, miséken csendül fel muzsikájuk. A zenekar névválasztását részben a kecskeméti Barátok templomával való szoros kapcsolat, valamint a tagok közötti mély és tartalmas barátság indokolta. Jobbágy Zsanett (ének), Boronkay Klára (ének), Szegszárdy Veronika (ének), Palotás Endre (ének, szaxofon), Keskeny Márk (ének), Takács András (gitár) és Szegszárdy Imre (billentyűs hangszerek) mellett két állandó közreműködő is a csapathoz tartozik: Horváth Krisztián (konga) és Ábel István (gitár, ének).
Az összeszokott, alapvetően templomi éneklésre alakult együttes a vasárnapi koncert erejéig a kecskeméti Időgép zenekar három tagjával egészült ki. Gulyás Imre dobos, Nusser Ernő szólógitáros és Váradi (Totyi) Tibor basszusgitáros jelenléte garancia volt a rockos „fűszerre”, így igazi zenei csemegét kostolgathatott a nagyérdemű.   Szegszárdy Imre betartotta az ígéretét  mely szerint a rock és pop zenei hangzás ötvözete - a könnyűzene műfaji világába tett kis utazással -   minden korosztálynak kínált örömzenét; aki csek ott tapsolt, ott újjongott Szent Ferenc remek szobránál megtalálta  az ízlésének megfelelő melódiákat, ritmust.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház