Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. augusztus 17. 08:29

Jelentősen növekvő termékskála

Jelentősen növekvő termékskála
A kecskeméti székhelyű Cseh Pékség két évtizede működtet sütőüzemet Lajosmizsén. A hagyományos kenyér, kifli és zsemle legkülönbözőbb változatai kerülnek itt ki naponta a kemencéből, sőt teljes kiőrlésű lisztből készülő barna kenyérrel és sokféle süteménnyel bővült a termékskálájuk az utóbbi hónapokban. A hagyományos receptek alapján, korszerű berendezésekkel termelő üzem több környékbeli település több mint száz boltját látja el naponta friss pékáruval. Évek óta a pékség mellett lévő Kiga Kft. üzlete a mintaboltjuk. Kalocsa Jánosné, a lajosmizsei üzem vezetője lapunknak elmondta, hogy csak kenyérből mintegy 14-15 fajtát sütnek (fehér, barna, házi jellegű, bajor, rozsos, bojtár, kukoricás, diabetikus stb.). Eddig a kecskeméti központi pékség kemencéiből kerültek ki a leveles és kelt tésztából készült pékáruk (fonott kalácsok, kuglófok, puffancsok, perecek, almás-meggyes és túrós táskák, kakaós csigák stb.), az utóbbi időben azonban, ezeket is itt gyártják.

 

- Egyre több az úgynevezett reformtermékünk is, az élesztő nélküli rozsos, tönkölyös, különböző méretű és ízesítésű pékárunk. Vagyis egy igen széles vásárlói igény kielégítésére törekszünk – mondta Kalocsa Jánosné. – Legtöbb azonban, változatlanul a házi jellegű kenyerünkből, illetve a hagyományos kifliből és zsemléből fogy.

- Két műszakban dolgozunk, s nálunk nincsenek vasárnapok, ünnepnapok, mégis elenyészőnek mondható üzemünkben a fluktuáció. Jelenleg 15 dolgozók van, s túlnyomó részük a kezdetektől kollektívánk tagja. A munkánkat jelentősen megkönnyíti az utóbbi hónapokban üzembe helyezett új, automatizál forgókemencénk. Nélküle ekkora termékbővítést nehezen hajthattunk volna végre.

- Sajnos a kiváló minőségű – amilyennel mi dolgozunk - liszt ára egyre növekszik, ahogy az energia árak is folyamatosan emelkednek. Mi viszont igyekszünk az eddigi árakon kínálni termékeinket, ameddig csak lehetséges, mivel igen nagy a konkurencia. Egyre több külföldiek által üzemeltetett kis pékség nyílik Lajosmizsén is. Ne firtassuk, hogy ezek a nyomott áraikkal hogyan tudnak nyereséget termelni, de tény, hogy a jelenlegi sanyarú gazdasági helyzetben a fogyasztók többsége minden forintot megfontol mielőtt kiadja, s nem feltétlenül a minőségre koncentrál, amikor megvásárolja a mindennapi kenyerét. Nálunk a több évtizedes gyakorlat, a kiváló alapanyagok és a kiváló szakembergárda a zökkenőmentes termelés, a stabil minőség garanciái.

Kövessen minket a Facebookon is!