Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. augusztus 31. 09:15

Kecskeméti kórház: átadták a rendelőintézet III. szintjét

Képgaléria
Kecskeméti kórház: átadták a rendelőintézet III. szintjét
Augusztus 30-án átadták a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ rendelőintézetének 3. emeleti új szintjét. A közel 400 millió forintba kerülő emeletráépítéssel, 1300 négyzetméterrel bővült a Nyíri úti kórház rendelőintézetének területe, ahol a járóbeteg-ellátást szolgáló diagnosztikai egységek (vérvételi labor, röntgen diagnosztika, neurofiziológia, in vitro izotóp labor, cytodiagnosztika) kapnak helyet.

- A kórház és a fenntartó részéről is látni azt a folyamatos akaratot és tevékenységet, amely biztosítja az intézmény fejlődését, magas színvonalú működését és az ehhez kapcsolódó magas színvonalú betegellátást. Ezzel bővítéssel megszűnhet a korábbi túlzsúfoltság a rendelőintézetben, ami járóbeteg-szakellátás színvonalában is érezteti majd hatását – mondta el a műszaki átadást követő sajtótájékoztatón dr. Mócza György, a GYEMSZI Dél-Alföldi Régió igazgató-helyettese.

A megyei kórház jelenleg több telephelyen történő, széttagolt működésének körülményein is jelentősen javít a mostani fejlesztés, aminek révén a cytodiagnosztika a kórház Izsáki úti telephelyéről beköltözhet a Nyíri útra.

- Kis része ugyan a teljes projektnek ez beruházás, ugyanakkor jelentős, hiszen ez egyik legfontosabb területe a betegellátásnak, hiszen itt történik a legtöbb orvos-beteg találkozás – emelte ki Hegedűs Iván, a megyei kórház gazdasági igazgatója, aki hozzátette: régi vágy teljesült azzal, hogy két korszerű lifttel szerelték fel az épületet, ami sok beteg számára jelent nagy segítséget a szintek közötti közlekedésben. - A cytodiagnosztika áthozatala az Izsáki útról is nagyon lényeges, hiszen ez egy rendkívül fontos területe vizsgálatoknak, ahol az idő sokat számít – mondta el Hegedűs Iván, aki beszámolt arról, hogy hamarosan az új gépeket és eszközöket is elhelyezik a most átadott szinten.

Kézér Gyula, a kivitelező Magyar Építő Zrt. termelési igazgatója kijelentette: ez a nap az első igazán exponált pillanata a beruházásnak, hiszen elkészült a projekt két önálló rendeltetésű egysége, mert a rendelőintézet 3. szintje mellett, a porta blokknál is végeztek az építők, ahol két transzformátor és két dízel aggregátor kapott helyet, melyek biztosítják a kórház folyamatos áramellátását. – A harmadik szinten az épületgépészeti munkák mellett, az elektromos munkákkal is végeztek, így az épület építészetileg teljesen elkészült, már csak a bútorok és a műszerek beszerzése, elhelyezése és a használatba vételi engedélyek beszerzése van hátra, hogy megkezdődhessen itt is a gyógyító munka – számolt be a sajtótájékoztatón Kézér Gyula.

 

A Kecskeméti Gyógyintézeti Központ fejlesztései - melynek során egy új, 15 ezer négyzetméteres hotelépülettel is bővül a kórház -, összesen 11,6 milliárd forintba kerülnek. Az Európai Unió támogatása mellett, a beruházást elindító megyei önkormányzat 1,1 milliárd forint önrészt vállalt.

Kövessen minket a Facebookon is!