Július 29. hétfő, Flóra, Márta
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • \"NÉGY CSILLAGOS BUSINESS HOTEL MEGVALÓSÍTÁSA MEGLÉVŐ IRODAHÁZ ÁTALAKÍTÁSÁVAL KECSKEMÉTEN\" -\"MULTIFUNKCIONÁLIS KONFERENCIAKÖZPONT ÉPÍTÉSE KECSKEMÉTEN \"
Hírek, események 2012. szeptember 6. 09:41

\"NÉGY CSILLAGOS BUSINESS HOTEL MEGVALÓSÍTÁSA MEGLÉVŐ IRODAHÁZ ÁTALAKÍTÁSÁVAL KECSKEMÉTEN\" -\"MULTIFUNKCIONÁLIS KONFERENCIAKÖZPONT ÉPÍTÉSE KECSKEMÉTEN \"

Képgaléria
"NÉGY CSILLAGOS BUSINESS HOTEL MEGVALÓSÍTÁSA MEGLÉVŐ IRODAHÁZ ÁTALAKÍTÁSÁVAL KECSKEMÉTEN" -"MULTIFUNKCIONÁLIS KONFERENCIAKÖZPONT ÉPÍTÉSE KECSKEMÉTEN "
Elérte legmagasabb pontját a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont - Bokrétaünnep

Közös bokrétaünnepen, partnereivel és dolgozóival együtt ünnepelte a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont legmagasabb pontjának elérését az idén 30 éves KÉSZ Csoport. A Starwood szállodalánc tagjaként működő négy csillagos business hotelt és a hozzá kapcsolódó konferenciaközpontot a KÉSZ kecskeméti irodaházából több mint 723 millió forint uniós támogatás segítségével, összesen 2,5 milliárd forintból alakítják ki. Az épületkomplexumot várhatóan 2013-ban adják át, amellyel 43 új munkahely jön létre.

Hivatalosan is elérte legmagasabb pontját a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont. Szerda délelőtt ugyanis a KÉSZ Csoport vezető tisztségviselői, a cég partnerei és dolgozói közösen tűzték fel Magyarország egyik legmodernebb business hotelére és konferenciaközpontjára a bokrétákat. A rendezvényen nemcsak Varga Mihály, a KÉSZ Holding Zrt. igazgatóságának elnöke, hanem Dr. Zombor Gábor, Kecskemét város polgármestere, Csepreghy Nándor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője, valamint az Interstate Hotels & Resorts európai alelnöke és a Starwood Hotels & Resorts Worldwide képviselője, Aaron Greenman is feltette saját szalagját a bokrétára, ezzel is elkötelezettségüket kifejezve a projekt iránt.

 

A kecskeméti létesítmény, a 27 országban hozzávetőlegesen 160 tagot számláló Four Points by Sheraton a Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. szállodalánc olyan specializált hotelmárkájának lesz a tagja, amely kifejezetten business szállodákat foglal magába. Ezt tartották szem előtt a KÉSZ kecskeméti irodaházának átalakításakor is. A négycsillagos, négyszintes hotelben 129 szoba és 7 lakosztály lesz, valamint a komplexum részeként fog üzemelni az 1400 négyzetméteres konferenciaközpont, amelynek fő konferenciaterme 400 négyzetméter alapterületű. A 480 férőhelyes konferenciaközpont a plenáris terem mellett hat kisebb szekciótermet, egyéb kiszolgáló helyiségeket foglal magában, a szállodán belül pedig bárt, éttermet és fitness központot alakítanak ki.

 

Szalados László, a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója beszédében kiemelte: „Nemcsak arra vagyok büszke, hogy a KÉSZ Csoport valósítja meg ezt a projektet, hanem arra is, hogy a tervezést és a kivitelezést a KÉSZ Építő Zrt. végzi. Egy ilyen modern business szálloda és konferenciaközpont megvalósítása ugyanis egyben elismerés és komoly kihívás is.”

 

A rendezvényen részt vett Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője is, aki hangsúlyozta: \"Egy magas színvonalú szálloda, vendéglátó ipari és konferencia helyszín beruházás elengedhetetlen volt, éppen ezért a kormány az Új Széchenyi Terv keretében örömmel támogatta a projektet közel 724 millió forinttal.\"

 

A nyitástól kezdve a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont a Starwood szállodalánc tagjaként, az Interstate Hotels & Resorts fogja üzemeltetni. A hotel megvalósításának összértéke meghaladja a 2 milliárd, a konferenciaközponté pedig az 500 millió forintot. A létesítmény 2013-as átadásával 43 új munkahely jön létre. A nyitásig az érdeklődők a beruházás honlapján a www.kecskemethotel.hu oldalon tájékozódhatnak a projekt menetéről és a legfontosabb hírekről.

 

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ két DAOP európai uniós pályázat segítségével épül az Új Széchenyi Terv keretében. A Hotel kialakítása a \"Négycsillagos business hotel kialakítása meglévő irodaház átalakításával Kecskeméten\" című pályázat keretein belül 450 000 000 forint, míg a konferenciaközpont a \"Multifunkcionális konferenciaközpont építése Kecskeméten\" című pályázat segítségével 273.178.193 forint európai uniós támogatást nyert a kedvezményezett KÉSZ Ipari Park Kft-ből alakult KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. A beruházás megvalósulásához az európai uniós támogatás mellett elengedhetetlen volt a KRAFT & Associates közreműködése, hiszen ők mutatták be a Starwood szállodaláncot és koordinálták az egyeztetési folyamatot.

Kövessen minket a Facebookon is!