Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2012. szeptember 7. 08:47

Iránytű, hivatástisztázáshoz

Képgaléria
Iránytű, hivatástisztázáshoz
A Sapientia főiskola szervezésében férfi és női szerzetesrendek közös hivatástisztázó műhelyt indítanak októbertől Iránytű címmel olyan fiatalok számára, akik keresik a választ, hogy papságra, szerzetességre vagy családi életre szól-e a hivatásuk.

Az Iránytű hat éve működik, a foglalkozásokat ferencesek, jezsuiták, domonkos nővérek, szociális testvérek, egyházmegyei hivatásgondozók és a Nyolc Boldogság Közösség tagjai tartják. A résztvevők október 3-tól kéthetente szerdánként 18–20.30 között találkoznak a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Témák: istenkapcsolat, önismeret, család, szerzetesség, papság, közösség, imádság, elköteleződés és dönteni tudás.

 

A műhely vezetői nem beszélik rá a keresőket valamelyik életállapotra, a fiatalok csupán támpontokat, vagyis iránytűt kapnak döntésük előkészítéséhez.

 

A 18–35 év közötti érdeklődők jelentkezését szeptember 23-ig, az [email protected] címre várják. Az első foglalkozás előtt személyes beszélgetésre hívják a jelentkezőket. Az Iránytű Hivatástisztázó Műhely helyszíne a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola (1052 Budapest, Piarista köz 1.).

 

 

A műhelymunka vezetői önmagukról

 

Szentes Juditszociális testvér – 1972-ben születtem Sopronban. Egyetemi tanulmányaimat Szegeden és Budapesten végezetem, matematikát és teológiát tanultam. Ötödéves egyetemista koromban köteleződtem el szerzetesi hivatásban. Tizenkét éve foglalkozom hivatáskereső fiatalokkal. 2003 óta az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye női hivatásreferenseként is működöm.

 

Koronkai Zoltánjezsuita – 1972-ben születtem. Esztergomban nőttem fel, Műszaki Egyetemet végeztem. Elkezdtem a doktorimat, amikor hosszas vívódás után végre igent mondtam az Úr hívására. Először egyházmegyés szeminarista lettem, majd jezsuita szerzetes pap. 2007 júniusa óta hivatásgondozás a feladatom, és 2009-től kollégiumi lelkész is vagyok.

 

Versegi Beáta Mária – 1972-ben születtem Kaposváron. 1991 óta vagyok tagja a Nyolc Boldogság Közösségnek. Tizenegy évet éltem közösségem homokkomáromi házában visszavonult, szemlélődő életet. 2000 óta foglalkozom a szerzetesi képzés szolgálatával. A Sapientián, valamint a Teresianum Pápai Egyetemen végeztem. Keresztény antropológiából doktoráltam. A Sapientián lelkiségteológiát és lelkiségtörténetet tanítok. Budapesten élek, közösségem tagjaival az Örökimádás templom szolgálatában igyekszem részt venni.

 

Dobszay Benedekferences – 1975-ben születtem Budapesten. Számomra a ferencességben nagyon vonzó rendalapítónk istentapasztalata, evangélium-központúsága, egyszerűsége, emberközelisége, derűje. Kedves foglalatosságom Isten igéjének hirdetése és az Eucharisztia bemutatása. Hivatásgondozóként több mint hat éve dolgozom, de amúgy is sokat forgolódom fiatalok körében. Biológiát tanítok egy középiskolában, ifjúsággal foglalkozom Budán, a Margit körúti plébánián.

 

Petres Erika Lúciadomonkos nővér – 1975-ben születtem, Csíkszeredában nőttem fel. 1994-ben léptem be az Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Domonkos Nővérek Kongregációjába. Tanulmányaimat Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Főiskolán és Rómában, a Gergely Egyetemen végeztem. Szombathelyen és Szegeden tanítottam filozófiát, jelenleg a Sapientián tanítok metafizikát, logikát és filozófiatörténetet. Fiatalokkal szerzetesi életem kezdete óta foglalkozom, 2011-től a hivatásgondozás lett a tanítás mellett a fő szolgálatom.

Kövessen minket a Facebookon is!