Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2012. október 23. 12:34 | Szerző/forrás: http://www.kecskemeti-hirhatar.hu

A Wojtyla Ház nagyünnepe: Csaba testvér a Barátok templomában elmélkedett

Képgaléria
Hihetetlen élménnyel gazdagodtak azok, akik október 22-én, hétfőn meghallgatták a kecskeméti Barátok templomában tartott ünnepi szentmisén Böjte Csaba ferences szerzetes elmélkedéseit. Csaba testvér a cselekvő hitről, valamint a szeretet erejéről beszélt. Olyan lebilincselő, a hallgatóságát mindeközben többször is derűs percekkel megajándékozó stílusban, ami viszonylag ugyan szokatlan a templom „komoly” falai között, mégis töprengésre, elmélkedésre késztető volt. Csak ajánlani tudjuk azoknak, akik nem lehettek jelen, hogy nézzék meg az elmélkedést a KTV vallási műsorában: a televízió ugyanis rögzítette.

Az ünnepi szentmise apropója az volt, hogy október 22. Boldog II. János Pál pápa napja. Ezen a napon szentelték ugyanis pápává Szent Péter utódjaként. A kecskeméti Wojtyla Ház ebből az alkalomból egész napos programot szervezett.

 

Délelőtt filmet vetítettek Boldog II. János Pál pápa életéről, munkásságáról a Wojtyla Házban. Ezt megemlékezés és koszorúzás követte Boldog János Pál pápa szobránál. Délben „Ne féljetek!” címmel Boldog János Pál pápa imáit, leveleit olvasták. Bevezetőt mondott Elzbieta Modzelewska, rendező, szerkesztő. Közreműködtek Főző Ditta és Szűcs László, a Veszprémi Petőfi Színház színművészei, valamint Látó Richárd, a kecskeméti Katona József Színház karmestere.

 

Kora este a városközponton áthaladva körmenetet indítottak a Wojtyla Házból a Barátok templomába, ahol – mint Bárkányi Ernő érseki tanácsos, templomigazgató megjegyezte – szinte többen voltak ma este, mint karácsonykor. Igen sokan kíváncsiak voltak ugyanis Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának elmélkedéseire a szentmisén.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház