Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. november 8. 08:26

Elkezdődött a díszkivilágítás szerelése

Elkezdődött a díszkivilágítás szerelése
Az elmúlt évhez hasonlóan ebben a szezonban is Gyertyagyújtástól Vízkeresztig ( azaz december 2-től január 6-ig) üzemel majd Kecskeméten a karácsonyi díszvilágítás, amelynek szerelése elkezdődött. A Fő téri díszkivilágítás az eddig megszokott elemekből áll majd: fákon a fényfüzérek, kandelábereken a kosarak, a „tér a térben” oszlopain a színes reflektorok, a közkedvelt „pókháló” a szökőkút felett, függeszték a „Lordok háza” előtt. Összesen mintegy 5 kilométer füzér, 75.000 izzóval dísziti majd a Fő teret.

Idén 4 millió forint értékben korszerű, LED-es fényfüzér beszerzés történt, amely a megszokott látványt adja úgy, hogy az energiafogyasztás sokkal kisebb, mint a hagyományos izzószálas füzérek esetében. Így a becsült villamos energia költség 1 millió forint alá csökken.

A kiépítésben a Termostar Kft, a Bácsvíz Zrt, a Városgazdasági Kft, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ, illetve a Kik-For Kft. szakemberei vesznek részt. A kivitelezés várhatóan 3,6 millió forint költséget jelent, amelyhez a Bácsvíz Zrt. 1 millió forint támogatást ajánlott fel.

Kövessen minket a Facebookon is!