Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. november 9. 15:13

A test és a lélek harmóniája

A test és a lélek harmóniája
A szakemberek szerint, az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya. Mindenki - ha csak titkon is - egészségre és hosszú életre vágyik. Azonban csak kevesen tudják, hogy mi fán terem ez az egészséges életmód. Ahogy azzal sem sokan vannak tisztában, hogy a gyógyításban, az egészségmegőrzésben milyen jelentős szerepe lehet az úgynevezett alternatív gyógyászatnak – a konvencionális európai kórházi kezelés és gyógyszerezés helyett alkalmazott technikákat nevezik így.

 

Bizonyos tekintetben a masszírozás is az alternatív gyógyászathoz sorolható, de mint kiegészítő gyógymód is általánosan elismert, amit a hagyományos terápiával együtt alkalmaznak, hogy javítsák annak hatását. A technikájuktól függően, számtalan masszázs létezik a világon – tai, shiatsu, svéd, cellulit, ceragem stb. -, de a betegnek végső soron teljesen mindegy, hogy milyen elnevezés égisze alatt kezelik, ha egyszer a terápia eredményes, vagyis gyógyulást hoz számára.

A szabadszállási születésű közismert masszőr, Vörös Sándor sokféle technikát elsajátított az elmúlt 25 évben, miközben a természetgyógyászat területén is jelentős ismeretekre tett szert.

- Meggyőződésem, hogy a masszázs a szervezet egyensúlyba hozásának, a stressz csökkentésének egyik legjobb módja – vallja a Kecskeméten is praktizáló mester, a főtéri szépségszalon részlegében. – Amellett, hogy lelazítjuk az izomzatot, nagyon fontos a test és a lélek harmóniájának megteremtése. Ha belegondolunk, a betegségek többsége valójában pszichés eredetű. S ha a betegséget kiváltó lelki problémákat megtaláljuk és sikerül megszüntetnünk, akkor valójában a szervezet öngyógyító folyamatai előtt nyitunk teret. A talpmasszázs például, hatásos eljárás lehet a legtöbb panasz kezelésénél épp úgy, mint az egészség megőrzésében. Ugyanis a reflexológia már régen bizonyította, hogy kapcsolat van a szerveink és bizonyos bőrfelületeink között, ami a talpon lévő reflexzónákon a legkifejezettebb. Mivel ez a kapcsolat kétirányú, a szerv rendellenessége túlérzékennyé, nyomásra akár fájdalmassá teszik a talp neki megfelelő reflexpontjait. Viszont ezeknek a zónáknak a masszírozása, a kétirányú kapcsolat jóvoltából visszahat a beteg szervre, működésre serkentve annak öngyógyító folyamatait. Ugyanakkor a lappangó rendetlenségek a felszínre kerülnek, a meglevők pedig gyorsabb lefolyásúak lesznek. A talpmasszázs mellett a frissítő testmasszázst és az energiaközpontjaink egyensúlyba hozását tartom nagyon fontosnak, hiszen az egyikkel lazítjuk a vázrendszert, a másikkal pedig, a pszichés terheltséget is, az energia központok kiegyenlítésével. Ennek a komplex, hármas egységnek az alkalmazását javaslom minden korosztálynak, a gyermekektől a szép korúakig.

- Egy hónapja járok Vörös Sándorhoz reflexológiára, és meggyőződésem, hogy a talpam masszírozásával csodákat művel – mondja az egyik páciens, Szabóné Marika. - Igyekszem a hasznos tanácsait megfogadni és együttműködni, mert bízom a szakértelmében. Az általános közérzetem azóta sokat javult, a fáradékonyságom csökkent, a vitalitásom nőtt. Azt, hogy végre harmóniában vagyok magammal, neki köszönhetem.

 

Vörös Sándor masszőr

6000 Kecskemét, Kossuth tér 5.

(Bűbáj Szépségszalon)

Telefon: 70/776-87-37

E-mail: [email protected]

Kövessen minket a Facebookon is!