Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. november 14. 12:34

Elhunyt családtagunkért imádkoztunk ebéd előtt

Képgaléria
Elhunyt családtagunkért imádkoztunk ebéd előtt
Szentkirály polgármestere Szabó Gellért sietett a Wojtyla Ház segítségére, ugyanis felajánlotta, hogy a november 14-i ebédet elkészíti és elhozza. Így is történt. A menü: babgulyás volt fornetti süteménnyel. Ebéd előtt imánk Kormos Tivadarért támogató testvérünkért és egyik családtagunkért is szólt. Ma kaptuk a hírt, hogy tegnap délután Petróczi Gyula elhunyt. Nem tudtunk róla sokat, betegsége miatt nem járt be, párja viszonyt mindig elmondta, hogy van. A nap szentje Fülöp apostol.

Fülöp apostol Jézus tanítványainak, a tizenkét apostolnak egyike. Betszaidában, Galileában született, ahogyan Péter apostol és András apostol is, és valószínűleg 80 körül hunyt el Hierapoliszban, a mai Törökország területén.

A négy evangélista közül a legtöbbször János evangéliuma említi őt, a másik három evangéliumban csak az apostolok felsorolásában szerepel. Ebben a listában mindig az ötödik helyen említik őt.

Jézus halála után többek között Anatólia nyugati területein prédikált, és a mondák szerint a Római Birodalom területén fekvő Hieropolisz ősi városában halt mártírhalált, közvetlenül Pamukkale mellett, Délnyugat-Törökországban.

2011. július 27-én régészek megtalálták Szent Fülöp feltételezett sírját Hierapolisz városában egy újonnan feltárt templomban. A szakértők szerint a bizánci időkben egy templomba vitték át eredeti helyükről az apostol maradványait, ás ennek az épületnek a nyomait találták most meg.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház